Kurbanda koyun 15 bin TL’yi bulur Kurbanda koyun 15 bin TL’yi bulur

Yaz meyveleri tezgahlardaki yerini alırken sadece vatandaşın değil, pazarcı esnafı da vatandaşların alım gücünün düşmesi ve maliyetlerin artmasıyla ürünler doyumluk değil tadımlık satılıyor. Niğde’nin en büyük pazarlarından olan ve Perşembe günleri kurulan Perşembe pazarında pazar tezgahlarında karpuz, kiraz, erik, çilek, kayısı ve kavun gibi yaz meyveleri yerini alırken; fiyatları cep yakıyor.

Enflasyonun yüksek olması, art arda gelen mazot zammı, havaların son günlerde yağışlı geçmesi nedeniyle yaz meyvelerinin etiket fiyatları cep yakıyor. Çileğinin kilosu 20 TL’den satılırken, kiraz 18, Kayısı 18 ve incir şeftalisi ise 10 liradan tezgâhlardaki yerini aldı. Vatandaşın alım gücünün düştüğünü dile getiren esnaf, kendilerinin de masraflarla ve artan maliyetlerle zor durumda olduklarını ifade etti. Tezgahlarda meyvelerin az sayıda olması dikkat çekti.

Pazar alışverişine çıkan vatandaşlar, önceleri pazara çıkarken 100 lira ile çıkar Pazar arabamızı doldurur evimize giderdik. Şimdilerde ise bırak 100 lirayı 300 lirayla çıksak da Pazar arabalarımızı dolduramıyoruz. Her şey aldı başını gidiyor, her gün gelen zamlara artık yetişemez olduk. Bakın yaz meyveleri çıktı. Kilosu enucuzu 10 liradan başlıyor, domates, salatalık ve patates gibi ürünler ise onlara artık bir şey diyemiyoruz. Patatesin kilosu Niğde gibi bir yerde 10 TL’ye satılıyorsa varın siz büyük şehirleri düşünün. Allah yardımcımız olsun dedi.

Editör: TE Bilişim