Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No.2011/9) çerçevesinde İl Müdürlüğümüze müracaat eden 29 projeden 11’i Bakanlıkça bütçe imkânları çerçevesinde kabul edilerek hibe desteği almaya hak kazandı.


Hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanan yatırımcılardan S.S. Bor Aliyer Sulama Kooperatifinin toplu basınç sulama projesi ile ilgili olarak İl Müdürlüğü ile Kooperatif arasında hibe sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında Bor Aliyer mevkiindeki yaklaşık 600 dekarlık alanda tarımsal faaliyette bulunan 70 çiftçi basınçlı sulama sistemine kavuşacak.


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nizamettin Bilhan yaptığı açıklamada; “Üreticilerimiz Basınçlı sulama ile hem enerji, hem su tasarrufu sağlanacağı gibi su ve sulama işçiliğinden tasarruf sağlayarak daha karlı bir üretim yapma imkânına kavuşacaktır. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 6. Etap kapsamında hibe başvuruları kabul edilen yatırımcıların hibe sözleşmesi imzalamak için süreleri azalmaktadır. Bir an önce hibe almaya hak kazanan yatırımcıların hibe sözleşmelerinin imzalanması gerekmektedir” dedi.



Bor Aliyer Sulama Kooperatifi Başkanı İsa Çitfçibaşı da konuşmasında; “İlçemizde bu şekilde kooperatif ortaklarına yönelik olarak ilk defa basınçlı sulama sistemleri ile sulama yapma imkânına kavuşacağız. Projenin gerçekleşmesinde başta İl Müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.



İl Müdürü Bilhan, S.S.Bor Aliyer Sulama Kooperatifinin uygulayacağı Toplu Basınçlı Sulama Sistemi Projesinin yöre çiftçisine, İlimiz ve Ülkemiz tarımına hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Editör: TE Bilişim