Buğday da hasat döneminin gelmesiyle birlikte açıklamalarda bulunan Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Bahar ve yaz aylarında etkili olan yağışların fazla olması nedeniyle geçtiğimiz yıla oranla bu yıl buğday rekoltesinin daha iyi olacağını bekliyorum” dedi.

Buğday rekoltesinde geçtiğimiz yıla oranla artış beklediklerini belirten Kenar; “Türkiye'de her yıl ortalama 55 milyon dekarda buğday ekimi yapıldığını, rekoltenin 18-20 milyon ton olduğunu söyledi.

Kentte geçen yıl etkili olan kuraklığın ardından bu yıl yağışların beklenenden yüksek seviyede olmasının çiftçileri sevindirdiğini belirten Kenar; “Bölgemiz bu yıl güzel bir yağış aldı. Yağışların etkisiyle tarımsal verimde muhakkak bir artış olacak. Çiftçilerimiz zor şartlarda üretim yapıyor. Tarım danışmanımızla her zaman üreticilerimizin ve çiftçimizin yanındayız. Ekiplerimizle sürekli sahadayız. Çiftçilerimize tarımsal üretim, sulama, tohumlama, gübreleme konularında bilgiler veriyoruz. Çiftçiler olmazsa dünya aç kalır. Bunu salgın döneminde gördük. Dolayısıyla çiftçiliğe, tarım ve hayvancılığa daha çok önem verilmesi gerekiyor. Bunlar yapıldığında hem il hem de ülke ekonomileri daha çok kalkınır” dedi.

Adem, “Tarım Kredi'nin kurumsal kimliği yok edildi” Adem, “Tarım Kredi'nin kurumsal kimliği yok edildi”

2023 yılında çiftçilerimiz rahat bir ekim dikim yapacağını inanıyorum diyen Kenar; “İlimizde İlk etapta hasadı yapılacak ürünlerimiz buğday ve patates sonra elma, fasulye ve diğer ürünlerimiz geliyor. Buğdaya baktığımız takdirde şu ana kadar tarlalarda buğdayımız iyi durumda, geçtiğimiz yıllara göre bu yıl buğday rekoltemizin daha iyi olacağını düşünüyorum. Herhangi bir kaza bela olmazsa inşallah iyi olacak. Fiyatlarının da yine tatmin edici seviyede olursa, çiftçilerimiz önümüzdeki yıl yani 2023 yılında rahat bir ekim dikim yapacağına inanıyorum” şeklindeki konuştu.

Editör: TE Bilişim