Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve İş-Kur İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 3. Kariyer ve İstihdam Buluşması etkinliğinde konuşan Vali Yılmaz Şimşek, “2023 Hedeflerine ulaşmanın ve güçlü ekonomi olmanın en önemli etkenlerinden biriside istihdamdır” dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri Fakültesi 1923 nolu salonda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Muhsin Kar, Oda Başkanları, Akademisyenler, ilimizde faaliyet gösteren firma sahipleri, İşadamları ve öğrenciler katıldı.

Beraberindeki protokol üyeleri birlikteliğinde açılış kurdelesini kesen Vali Yılmaz Şimşek ilimizde faaliyet gösteren firmaların açtıkları stantları gezdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Vali Şimşek; “Bugün, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yaşamları boyunca faydalı bilgiler elde edeceği bu güzel etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu yine öncelikle ifade etmek istiyorum.


Şüphesiz ki; Devletin vatandaşlarına yönelik ve insan odaklı hizmetlerin en önemlilerinden birisi de istihdam politikaları geliştirmektir. 2023 Hedeflerine ulaşmanın ve güçlü ekonomi olmanın yolu da istihdamdan geçmektedir. Memnuniyetle görüyoruz ki; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2017 yılında başlatılan 'Milli İstihdam Seferberliği” ve bu doğrultuda yapılan çalışmalar ülkemizde ve ilimizde istihdama büyük katkı sağlamıştır. Nitekim Milli İstihdam Seferberliği kapsamında ilimizde 2017 yılında 6.000, 2018 yılında 5.000 kişi istihdam edilmiş ve toplam 11.000 vatandaşımıza iş imkânı sağlanmıştır. Tabi ki; bu rakamlar istediğimiz hedefler değil. Bu rakamları daha yükseklere çıkarmak hepimizin ortak arzusu ve bunun için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor. Kuşkusuz bu noktada; kıymetli sanayici ve işadamlarımızın da gayretleri ve destekleri çok önemli. İstihdam konusunda İş-Kur İl Müdürlüğümüzün koordinesinde kamu, özel, sivil tüm paydaşlarımızla ortak akılla çözüm üretme çabalarımız devam ediyor. Bu birliktelikle,  bu motivasyon ve sinerji ile inşallah belirlediğimiz hedeflere ulaşacağımız konusuna inancım tamdır.

Bugün burada “kariyer ve istihdam buluşmaları “ adı altında, çok anlamlı bir program gerçekleştiriliyor. Bu sayede öğrencilerimiz ve işverenlerimiz bir araya gelecek, Gençlerimiz etkinliğimize katılan firmaları yakından tanıyacak, insan kaynakları sorumlularıyla fikir alışverişinde bulunabilecek, iş ve staj başvurusu yapma imkânına sahip olacaktır. İşverenler de insan kaynakları anlamında kendilerine yeni ufuklar açabilecektir.

Ümit ediyorum ki, gerçekleştirilen bu program yeni girişimcilerin ticaret hayatına katılmasına vesile olacak ve işverenle iş arayanların yüz yüze buluşmasına zemin hazırlayacaktır.

Ben, Yerel ve ulusal firmaların etkinlikte yapacakları tanıtımlarla ilimizin sosyal ve ekonomik hayatına canlılık kazandıracağına gönülden inanıyorum. Yine bu uğurda gayret gösteren tüm sanayicilerimize, işverenlerimize teşekkür ediyorum, Tebriklerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Vali Yılmaz Şimşek ve protokol üyeleri, ilimizde çeşitli alanlarda en çok İstihdam sağlayan firmalara plaket takdim ettiler.

Uzman Psikolog Ramazan Şimşek’in “profesyonel ilişkilerde iletişim yöntemleri” konulu seminer verdiği program, tiyatro gösterisi, işverenlerin girişimcilik ve başarı hikâyeleri anlatımı ve çeşitli etkinliklerle devam etti.  
 
 
Editör: TE Bilişim