Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, bir insanın engelli olmasının, onun çalışması ve başarılı olmasına engel teşkil etmediğini söyledi.


Engellilerin topluma kazandırılması, sorunlarına dikkat çekmek ve bu sorunların ortadan kaldırılması, toplum bilincini artırmak hedefi ile 3 Aralık gününün tüm dünyada “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmekte olduğunu söylen Vali Kılıç; “Bir insanın engelli olması, onun çalışması ve başarılı olmasına engel teşkil etmemektedir” dedi.

Engellilerin yaşadıkları sorunların sadece kendileri ve ailelerinin değil tüm toplumun sorunu olduğunu belirten Vali Kılıç; “ Bu nedenle toplum olarak doğuştan ya da sonradan engelli olan vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artırıp sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katılmaları konusunda azami gayret gösterilmelidir. Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insanda bir engelli adayıdır. Çağdaş dünyanın geldiği ileri noktada, engelli vatandaşlarımıza eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetler, ailelerin desteklenmesi, bireylerin üretken duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması devletimizin asli görevleri arasında yer almaktadır. Niğde’miz genelinde de engelli vatandaşlarımıza temel hizmetlerin sunumunda ve kamu hizmetlerine erişmelerinde önemli aşamalar kaydedilmiştir. Engelli kardeşlerimin toplumsal hayata katılım ve başarı yolunda gösterdikleri gayretlerinden dolayı, büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, tüm engellilerimize, ailelerine ve tüm hemşerilerimize sağlıklı, mutlu ve engelsiz bir yaşam diliyorum” dedi.



Editör: TE Bilişim