Niğde Valiliği Toplantı Salonunda Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat (EMITT) Fuarını değerlendirme toplantısı düzenlendi.
 
Niğde Valisi Âlim Barut başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Niğde Belediye Başkan Vekili İdris Bayram, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koc, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ecemiş, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık, Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları, Turizmciler ve Basın mensupları katıldı. Toplantıda  (EMITT) Fuarı değerlendirilirken, aynı zamanda önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek fuarlar için yol haritası çizildi.

Toplantıda konuşan Vali Barut; “Bu seneki fuarda Üniversitemizde ağırlıklı olarak bulundu ve bize destek verdi, bu sebeple kendilerine teşekkür ediyorum. Belediyemiz materyaller, dokümanlar açısından iyi hazırlanmıştı bu sebeple Belediyemize de teşekkür ediyorum. Diğer yandan fuara destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Üniversite ve Belediyenin altını çizdim ama diğer kuruluşlarımızın da katkısı büyük oldu. Bu sosyal bir olay böyle olaylarda hiçbir zaman somut, önüne kurdele takıp da kesilecek, metre veya kilo ile ölçülecek bir netice alınmaz. Ama şuna inanıyorum ki 60 tane Ülke katıldı. 3 bin beşyüz Türkiye içinden ve dışından kuruluş katıldı ve biz de burada bulunduk, bunun gün gün, hafta hafta, yıl yıl getirisi olacaktır. Ama bunu ölçün derseniz bunu yapamayız, hiçbir zaman da emekler boşa gitmez, biz de bu seneki fuara çalıştık ve katıldık. Burada da iyi bir etkinlik gerçekleştirdik. İleride bunun dönüşümünü alacağız” diyen Vali Barut; “Oradaki birliktelik görülmeye değerdi, Sivil Toplum Kuruşları, Resmi Kuruluşlarımız ve Üniversitemiz ile tek vücut olmuştuk. Bu bir olmanın birlik olmanın kesinlikle olumlu neticeleri çıkacak. Bu önümüzdeki yıllarda daha iyi görülecek” dedi.

Editör: TE Bilişim