Niğde Üniversitesi  Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu ile Niğde Organize Sanayi Bölgesi Tekstil İşletmeleri arasında gerçekleştirilecek olan üniversite-sanayi iş birliği çalışmaları ile ilgili toplantı Orteks A.Ş. de yapıldı.


Toplantıya Niğde Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Doç. Dr. Ethem Akyol, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, sanayiciler ve Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları katıldı.

Orteks A.Ş. yemekhanesinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını 21. Dönem Niğde Milletvekili ve Orteks A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Doğanlar yaptı. Üniversite-Sanayi iş birliğinin önemine değinen Doğanlar, bu tür toplantıların belirli aralıklarla yapılması gerektiğini söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu’da toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek “inşallah bu toplantıların devamı gelir ve diğer toplantılarda da birlikte oluruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür ise konuşmasında, Üniversite-Sanayi iş birliğinin sürdürülebilir olma noktasında emek istediğini vurgulayarak, “Emek olmadan bu tür işbirliklerinin sürdürülebilir olması mümkün değildir. Sürdürülebilir olmayan hiçbir çalışmanın da ne sanayiye ne de Niğde Üniversitesi’ne katkısı olmayacaktır. Gelişmiş ülkelere baktığımızda tamamıyla Ar-Ge sonucunda bulundukları noktaya vardığını görüyoruz. Gelişmiş ülkelerde Ar-Ge olmadan herhangi bir şekilde bilginin üretilmesi ya da üretilen bilginin teknolojiye dönüşmesi, toplumun refahına kullanılması mümkün olmuyor. Gerek Üniversite gerek sanayi her ikisi de neticede bir ürün ortaya çıkararak toplumun refah seviyesini yükseltmeye çalışıyor. Fakat çok acıdır ki gelişmiş toplumlar çok ileri düzeyde üniversite-sanayi işbirliğini sağlamış olmasına rağmen ve bizde dünyanın bugün itibariyle 17. ekonomisi olmuş olmamıza rağmen Türkiye’de başarılamamış bir olgudan bahsediyoruz. Aslında bu realiteden kimsenin kaçması mümkün değil” dedi

Konuşmaların ardından Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Candan okulları hakkında bilgi vererek Üniversite- Sanayi iş birliğinin geliştirilerek devam ettirilmesi noktasında Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu olarak sanayicilere ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu’nun tanıtım gösteriminin ardından üniversite-sanayi işbirliği anlamında yapılabilecekler konuşuldu. Sanayiciler üniversiteden, akademisyenlerde sanayiden beklentilerini anlattı. 


Editör: TE Bilişim