KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP) 5'inci Üst Kurul Toplantısı, dönem başkanlığı görevini yürüten Niğde Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

Niğde Üniversitesi Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıya ÜNİKOP Dönem Başkanı ve Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Kop Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Yıldız, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcıları ve Kop idaresi yetkilileri katıldı. Toplantı, UNİKOP Dönem Başkanı ve Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür'ün yaptığı kısa açılış konuşmasıyla başladı.

 

Rektör Görür, Niğde Üniversitesi'nin dönem başkanlığını devraldığı 2014 yılı Ocak ayından toplantının gerçekleştirildiği tarihe kadar yapılan çalışmalar hakkında üst kurula bilgi verdi. Stratejik Planlama Kurul raporunun görüşülmesinin ardından 23-24 Ekim 2014 tarihlerinde Niğde Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi planlanan “2. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu”nun takvim ve programı görüşüldü.

 

Sempozyumun amacının Bölgesel Kalkınma alanında çalışmalarda bulunan bilim insanları, uygulamacıları ve üniversiteler dışındaki araştırmacıları, STK’ları, yerel basını ve özel sektör temsilcilerini buluşturarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilmelerine zemin hazırlamak olduğu vurgulanan toplantıda, sempozyumun KOP Bölgesi'nin doğal ve kültürel varlıkları ile ekonomik, sosyal ve manevi değerlerinin ulusal düzeyde bilinirliğini artırmanın yanı sıra bölgenin varlık ve sorunlarının tartışma zeminini genişletmeyi de hedeflediği belirtildi.

 

Toplantı, KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği Spor Şöleni etkinlikleri takviminin planlanması ile sona erdi.



Editör: TE Bilişim