Belediye iş Sendikası ile Ulukışla Belediyesi arasında Toplu İş Sözleşme yapıldı. Belediye Salonunda yapılan İmza törenine Belediye-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Cahit Korkmaz, Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk, Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar ve işçiler katıldı. İşçilerin Günlük Yevmiyelerine %28 zam yapılırken günlük ücretleri 57.00 TL’den 72.00 TL’ye yükseldi. Ayrıca her ay 500,00 TL sosyal paket yardımı alacaklar.

 

 

Toplu iş sözleşme töreninde açılış konuşmasını yapan Niğde şube Başkanı Şaban Özkaymak bu Toplu iş Sözleşmesini işçilerle beraber yaptıklarını, Çalışma hayatının çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya olduğu Ülkemizde bu Toplu iş Sözleşmesinin büyük önem taşıdığını belirtti. Özkaymak ‘Ulukışla Belediyesinde yaptığımız bu toplu iş sözleşmesi bir rekordur. Biz Ulukışla’da İşverenle Toplu iş sözleşmesi yapmadık, Belediye Başkanı ile Toplu iş sözleşmesi yapmadık biz Ulukışla’da bir Emekçi dostu ile sözleme imzaladık. Bu Toplu İş Sözleşmesinin Belediyemize işçi arkadaşlarımıza ve Ulukışla ilçemize hayırlı olmasını diliyorum ’dedi.

 

 

Belediye İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Cahit Korkmaz, yaptığı konuşmada Belediye Başkanı ve Şube Başkanına teşekkür ederek, yeni çıkacak olan Toplu İş ilişkileri kanunu ve Kıdem Tazminatına değindi. Korkmaz Kıdem Tazminatının Kırmızı  çizgileri olduğunu hiçbir zaman buna müsaade etmeyeceklerini söyledi. Korkmaz istihdam dışı çalıştırmalara da değinerek, bunun panzehrinin Örgütlenmenin önünü açmak olduğunu belirtti.

 

 

Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar Hükümet’in Kamu çalışanlarına %5’lik bir artışı bile yansıtamadığı bir günde Ulukışla Belediyesi işçilerine kendisinin %28 zam verdiğini belirtti. Avşar ‘Meclis üyelerinin tavrına anlam veremiyorum. Bir insan nasıl olurda kendi çocuğunun, kız kardeşinin alacağı parayı istemez. Ben hep Emekten yana tavır aldım yine alacağım. Ben Hacı Avşar’ım, Ben Emekçiyim hiçbir güç beni bu yoldan alıkoyamaz. Hacı Avşar çalışamasın diye her taraftan saldırıyorlar. Ama ben bu gücü Ulukışla halkından alıyorum bunların üstesinden geleceğim.dedi.

 

 

Toplu İş Sözleşmesinin imzalamasının ardından Belediye Başkanı Hacı Avşar’a Belediye İş Sendikası tarafından Emeğe ve Sendikaya katkılarından dolayı Teşekkür Plaketi verildi.

 

 

Editör: TE Bilişim