Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışan emekçilerin çalışma sürelerinin 12 aya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, TYP’lilerin sorun ve taleplerinin istişare edildiği toplantıya katıldı. Toplantıya Genel Başkan Vekili Öz’ün yanı sıra, İŞKUR TYP Çalışanları Türkiye Platformu Başkanı Esra Çaycı, Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, İstanbul 6 No’lu Şube Başkanımız Serdar Cafer Özkul ve şube başkan yardımcısı Günal Şardağ ile Toplu İş Sözleşmesi Daire Başkanı Av. Muhammed Nurbaki Türkay katıldı.

TYP’lilerin sorunları masaya yatırıldı
TYP çalışanlarının işyerinde yaşadığı sorunların ele alınarak, talepler ve uygulanması istenilen konuların istişare edildiği toplantıda, 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan kiralık araçların şoförleri, çağrı hizmetleri ve yemekhane hizmetlerinde çalışanlar, tüm şartları taşıdıkları halde, mahalli idarelerde ihalelerin yaklaşık maliyeti içinde personel giderleri yüzde 70’in altında olması hükmüne takılanlar ve yine mahalli idarelerde malzemeleri hizmet alımı içinde çalıştırılanlar, kamunun asıl işlerinde çalıştıkları halde başta hastanelerde HBYS olmak üzere bilgi işlemci, laborant, tekniker, kimyager ve radyolog olarak çalışan taşeron işçilerin joker işçi olarak çalışanlar, kiralık araçların şoförleri, çağrı hizmetleri ve yemekhane hizmetlerinde çalışanlar, tüm şartları taşıdıkları halde, mahalli idarelerde ihalelerin yaklaşık maliyeti içinde personel giderleri yüzde 70’in altında olması hükmüne takılanlar ve yine mahalli idarelerde malzemeleri hizmet alımı içinde çalıştırılanlar, kamunun asıl işlerinde çalıştıkları halde başta hastanelerde HBYS olmak üzere bilgi işlemci, laborant, tekniker, kimyager ve radyolog olarak çalışan taşeron işçilerin sorunları da konuşuldu.

“TYP’lilerin sorunları, yapılacak bir düzenleme ile çözüme kavuşturulabilir”
Toplantıda konuşan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışan emekçilerin sorunlarının, yapılacak bir düzenleme ile çözüme kavuşturulabileceğini söyledi.

Öz, TYP kapsamındaki emekçilerin çalışma sürelerinin 12 aya çıkarılmasını, e-devlet üzerinden sendikalara üyeliklerinin açılmasını ve toplu iş sözleşmesi kapsamına alınmalarını istedi.

“TYP’li emekçilerin yanlarındayız”
Bu kapsamda yapılacak çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını belirten Öz, HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak, TYP’li emekçilerin yanlarındayız, haklarına kavuşması için mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.
Öz, 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılarak kadro verilmeyen taşeron emekçilerine de kadrolarının verilerek hakkaniyetin sağlanması gerektiğini söyledi.
 
Editör: TE Bilişim