Türk-iş’ e bağlı sendikaların Şube Başkanları ve temsilcileri Belediye-İş Sendikasında biraya geldi.


TÜRK-İŞ’ e bağlı sendikaların Şube başkanları ve temsilcileri Türk-iş İl Temsilcisi ve Harb-İş Sendikası Bor Şube Başkanı Ali İhsan Daş’ın Başkanlığında Belediye-İş Sendikasının Niğde Şubesinde bir araya geldiler. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, İşçi sınıfının dayanışma içerisinde olması gerektiğini ve bu toplantıya ev sahipliği yaparken bundan sonra yapılacak her toplantılar dada işçi sınıfına kapılarının açık olduğunu belirtti. Özkaymak ‘Türk-İş İl Temsilciliğine atanan Ali İhsan Başkanıma başarılar diliyorum. Bundan sonra kendisinden işçi kesimini bir araya getirecek, işçi sorunlarını tartışacak ortamları oluşturmasını bekliyoruz.’ Dedi.

Niğde’de 2098 üyesi ile en büyük sendika Türk-İş

Türk-İş İl Temsilcisi ve Harb-İş Bor Şube Başkanı Ali İhsan Daş ‘bizim bir araya gelmemizde böyle bir ortam sağlayan Belediye-İş sendikamıza ve sayın başkana teşekkür ediyorum. Biz Türk-İş olarak Türkiye’nin ve Niğde’nin en büyük sendikasıyız. İşçinin sesiyiz, her ortamda sorunlarımızı dile getireceğiz. Niğde’deki Toplam 12 sendikadan, 11 i Türk-İş çatısı altında hizmet veriyor. 3 Şube ile 8 temsilciliğimiz bulunuyor.’ dedi. Daş, önümüzdeki günlerde yasalaşacak olan toplu iş ilişkileri kanunun Çalışma hayatını değiştireceğini belirterek katılımcılara yeni yasa hakkında bilgi verdi.

Toplantıya Bor Harb-iş Şube başkanının yanı sıra Belediye-İş Sendikası Niğde şube Başkanı Şaban Özkaymak, Şeker-İş Sendikası Bor Şube başkanı Atalay Demirörs, Yol-iş Niğde Temsilcisi Suat Kurun, Yol-İş 1 nolu şube temsilcisi Ahmet Öz, Türk Metal-iş temsilcileri Atakan Arslan-Ahmet Çivioğlu, Tarım-iş temsilcisi Hüseyin Kaplan,  Harb-iş Bor şube mali sekreteri hasan Fındıka, Çimse-İş Temsilcisi Tolga Ceylan ve Belediye-İş Sendikası Niğde şube Mali Sekreteri Selçuk Özdemir katıldılar.


Tük-İş e bağlı Niğde’deki Sendikalar Şunlar; BELEDİYE-İŞ, HAB-İŞ, ŞEKER-İŞ, TÜRK METAL-İŞ, ÇİMSE-İŞ, BASİSEN, DEMİRYOL-İŞ, HABER-İŞ, TARIM-İŞ, TEZKOOP-İŞ, YOL-İŞ

 

İşçiler artık e-Devletten üye olacaklar

Yeni yasa ile işçiler artık evlerinden internete girerek sendikalara üye olabilecekler. Daha önce Noter şartı aranırken bundan sonra bir şart aranmayacak. Ancak sendika başkanları bunun kolaylığı yanında bazı sıkıntıların olabileceğini bunun için işçilerin işlem yapmadan sendikaları ile işbirliği içerisinde olmalarını tavsiye ediyorlar. İşveren bakısı bu yasa ile artık tarih oluyor.







Editör: TE Bilişim