Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Taygur sadece Niğde Merkez’de değil Niğde Kasabalarında da esnafın sorunlarını dinliyor, aydınlatmaya çalışıyor.

 

 

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Taygur  konu ile yaptığı açıklamasın da ; Karış karış gezdiğimiz Niğde’de bu hafta sonu Konaklı, Edikli, Orhanlı ve Gölcük Kasabalarına ziyarette bulunduk. Bu ziyaretlerimiz sırasında gördüğümüz ilgi ve alakadan dolayı ayrıca çok mutlu olduk.

 

7 Nisan 2013 Pazar günü yapacağımız Olağan Genel Kurul’un hazırlıklarını şimdiden tamamlamış bulunuyoruz. Fakat esnaf ve sanatkârlarımız için çalışmaya ve ziyaretler etmeye devam ediyoruz. Hafta sonu yine bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Bu ziyaretlerimizde, yapacağımız genel kurul hakkında bilgiler aktarıyoruz. Bizler Rahmetli Murat Zeren ile birlikte çıktığımız yolda daha güçlü bir şekilde tüm eslaflarımız ile birlikte yürümeye devam ediyoruz. Köy ve kasabalardaki ziyaretlerimiz de bir kez daha gördük ki esnaf ve sanatkârlarımız artık çok daha bilinçli ve kararlı. Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak esnafımız için yapmış olduğumuz faaliyetler projeler ve çalışmalarının yerinde ve isabetli olduğunu gösteriyor. Buradan bizleri gönülden yürekten ve samimiyetle karşılayan tüm esnaflarımıza yürek dolusu teşekkürlerimi sunuyorum.

 

KONAKLI’DA KURBAN,

EDİKLİDE SOHBET,

ORHANLIDA DUYGU DOLU ANLAR,

GÖLCÜKTE AKŞAM ÇAYI

 

Tüm köy ve Kasabalarımızda ki ziyaretimizde görmüş olduğumuz destek ve samimiyet kendini gün geçtikçe yüceltmeye devam ederken her kasaba ve köyde takdire şayan gönül birliği, ileride atacağımız adımlara da kılavuz olmaya ışık tutmaya devam edecek.

Konaklıdaki ziyaretimizde birde sürprizle karşılandık. Konaklı esnafları toplanıp bizlerin çalışmaları ve mücadelemizin kararlılığıma karşılık kurban kestiler. Bizlerde kendilerine teşekkürümüzü sunduk. Bu çok farklı bir duygu yoğunluğu yükledi bizlere.

 

Konaklıdan sonraki durağımız Edikli Kasabası oldu. Oldukça geniş bir esnaf yapısına sahip olan Edikli de halk artık ticaretini çok daha bilinçli sürdürürken bizlerin kooperatif olarak yaptığı faaliyetler ve ziyaretlerle birçok konuya vakıf olduklarını ve artık kulaktan dolma bilgilere itimat etmeyeceklerini tek yetkili makamın kooperatifin kendisi olduğunu belirttiler. Her bir kapısını çaldığımız esnaflarımızla mümkün mertebe uzun sohbetler etmeye gayret gösterdik. Ediklide görmüş olduğumuz bu samimiyet ve gayretin boşa çıkmadığını ve çıkmayacağını kooperatif olarak göstermiş olduk.  

 

Edikli Kasabası’nın ardından üçüncü durağımız Orhanlı Kasabası oldu. Kasabaya girdiğimiz andan itibaren farklı bir hava vardı. Vatandaşların samimiyeti her bir taraftan koşuşturmalarını gördük. Bizleri ziyaretin başından sonuna hiç yalnız bırakmadılar. Orhanlı halkı ve esnafı bizleri tüm samimiyetleriyle ‘Sizlere Murat Zeren’in hatırasını yaşattığınız ve aynı çizgi ve yolda daha çok çalışarak ilerlediğiniz için teşekkür ederiz. Allah yolunuzu açık etsin’ sözleriyle karşıladılar. Bu anlam dolu sözler bizleri çok duygulandırdı. bizler gidilecek çok yol ve yapılacak çok iş olduğunu, esnaf ve sanatkarımız için en iyisini yapmak ve bunun içinde yola devam etmemiz gerektiğini söyleyerek hayır dualarını da yanımıza alarak programımızı sürdürdük.

 

Orhanlı Kasabası’nın ardından Gölcük Kasabasını da ziyaret ettik. Gölcük Kasabasına ulaştığımızda birçok esnaf ve sanatlarımız bizleri hazır bekliyordu. Hep birlikte tüm esnaflarımızı eksiksiz şekilde ziyaret edip sıkıntılarına kulak vererek bizlerden neler talep ettiklerini sorduk. Talepten çok teşekkür cümleleri kuran esnafımıza bizlerde işlerinde bereket diledik. Akşam çayımızı da burada yudumladıktan sonra soğuk havaya rağmen sıcak gönüllerin uğurlaması ile ziyaretimizin ardından yolumuza devam ettik.

 

Buradan bizlere yüreğini açan tüm kardeşlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Sizlerden aldığımız desteğin hakkı için bizlere emanet ettiğiniz Kooperatifimizi doğmamış her bir yetimin dahi hakkı varmış gibi savunacağımıza, sizlerin emanet bekçileriniz olacağımıza, en iyi hizmet her nerede ve ne şartta olursa gidip getireceğimize söz veriyorum. Sofranız bereketli rızık kazancınız bol olsun. 



 










Editör: TE Bilişim