Konya 2 Nolu Şube Başkanı Harun BÜYÜKGÜLCÜ ve Şube Genel Sekreteri Ali ALKAN ve Şube Mali Sekreteri Muhittin AKYÜREK Niğde İl Özel İdaresini ziyaret ederek işçiler ile toplantı salonunda bir araya geldi

  

            Konya 2 No'lu Şube Başkanı Harun BÜYÜKGÜLCÜ ve Şube Genel Sekreteri Ali ALKAN Niğde İl Özel İdaresi'ni ziyaret ederek işçiler ile toplantı salonunda bir araya geldi.            Toplantının gündemini sendika üyelerinin sorunlarına çözümler, yeni imzalanan toplu iş sözleşmesinin içeriği ve kıdem tazminatı oluşturdu.

 

            Konya 2 No'lu Şube Genel Sekreteri Ali Alkan Niğde İl Özel İdaresi'nde çalışan işçilere yönelik yaptığı konuşmasında Toplu-İş Sözleşmesi, mevsimlik çalışmaların kıdemlere sayılması için Şanlıurfa'da açılmış davalar ve Büyükşehir Kanunu konularına   değindi ve şunları kaydetti:

            "Çok kıymetli kardeşlerim sizlerle çeşitli vesilelerle sürekli bir araya geliyoruz. Sizleri gündemin sıcak maddeleri ve gelişmelerinden haberdar etmeye gayret ediyoruz. Yaptığımız çalışmaları sizlere anlatıp sizlerden gelen talep sorunları değerlendiriyoruz. Bugün burada Toplu İş Sözleşmesi, mevsimlik işçilik dönemlerinin kıdeme sayılması konusunda yapılanlar, mevzuat hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Bizler her ne yaparsak yapalım sizlerin alın terinin bedeli olmayacağının da farkındayız. Çünkü emek ve gayret paha biçilemez bir değerdir. Bu bağlamda yaptığınız önemli çalışmalar ve başarılardan dolayı hepinizi kutluyorum." Şube Genel Sekreteri ALKAN giriş konuşmasının ardından mevzuat hakkında bilgilendirmesini yaptı ve işçilerden gelen soruları yanıtladı.

 

            Şube Genel Sekreteri Ali ALKAN'ın ardından Konya 2 Nolu Şube Başkanı Harun BÜYÜKGÜLCÜ ise işçilere hitaben yaptığı konuşmasında Büyükşehirler Kanunu konusunda bilgiler verdi. BÜYÜKGÜLCÜ cansiperhane bir çalışma gösteren işçilerin haklarını sonuna kadar savunduklarını kaydederek;

            "Tüm işçi arkadaşlarımı en derin sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Siz değerli arkadaşlarımızla buluşmaktan memnuniyet duydum. Kışın 3-4 metre karla mücadele eden, yazın 60-70 dereceyi bulan asfalt sıcağıyla mücadele eden kıymetli arkadaşlarımız. Yaptığınız hizmetler kutsaldır. Bu görevlerin ifa edilmesinde Niğde İli'nde hiç bir sorun yaşanmaması da bizleri ayrıca memnun etmektedir. Yaptığınız bu çalışmalar yüzümüzü ağırtmaktadır. Her platformda bizim şubemize bağlı çalışanlar arasında sürekli parmakla gösterildiniz ve gösterilmeye devam ediyorsunuz. Yaptığınız bu gayretli çalışmalardan dolayı hepinizi kutluyor ve teşekkür ediyorum."












Editör: TE Bilişim