Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ'lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Niğde Ticaret ve Sanayi Odasının da katkıları ile 5. Nefes Kredisi Projesi başlatıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NiTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu; " KOBİ’lerimizin finansmana ulaşmakta yaşadıkları sıkıntılara çözüm sağlayabilmek adına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde bir proje başlatıldı. Proje kapsamında Odamızın nefes kredisi için finansman karşılığı ayırdığı tutar 3 milyon lira olup, üyelerimize kullandırılmak üzere toplam 30 milyon TL tutarında bir kaynak oluşturulmuştur. Bunun için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile 8 banka arasında anlaşma sağlanmıştır.

Üyelerimiz yıllık yüzde 17,50 faiz oranı ile ilk 6 ay anapara ve faiz ödemesiz daha sonra 12 ay vadeli, 200.000 TL üst limitli nefes kredisinden yararlanabilecekler. Krediden yararlanmak isteyen KOBİ statüsündeki üyelerimizin, odamızdan alacakları "TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir" ibareli faaliyet belgesine, banka tarafından istenen diğer evrakları da ekleyerek başvurmaları yeterli olacaktır. Başvuru sonrasında ilgili banka ve Kredi Garanti Fonu KOBİ'nin krediye uygunluğunu değerlendirecek ve değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa KOBİ'ye TOBB Nefes Kredisi kullandırılacaktır" diye konuştu.

NEFES KREDİSİ KULLANIM ŞARTLARI YÜZDE 25 KAYIP YAŞAYAN İŞLETMELERE VERİLİYOR

Nefes Kredi Paketi ile yıllık cirosu 10 milyon liranın altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019'a göre yüzde 25 kayıp yaşayan, Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsasına kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansman imkanı sağlanacak.

KOBİ'LER 200 BİN LİRAYA KADAR KREDİ KULLANABİLECEK

2020 yılı cirosu 1 milyon lirayı aşmayan KOBİ'ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira olan KOBİ'ler ise azami 200 bin lira kredi kullanabilecek.

6 AY GERİ ÖDEMESİZ VE 12 TAKSİT İMKANI

Et ve Süt Kurumu Ete % 25, Çiğ Süte % 8,5 Zam Yaptı Et ve Süt Kurumu Ete % 25, Çiğ Süte % 8,5 Zam Yaptı

İşletmelere 6 ay ödemesiz dönem imkanı sağlanacak 2021 Nefes Kredisi uygulamasında, kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitte yapılacak. Söz konusu uygulamada Hazine destekli KGF kefaleti sağlanacak olup, faiz oranı yıllık yüzde 17,5 olarak belirlendi.

NEFES KREDİSİ VEREN BANKALAR

Kredi paketine katılım sağlayacak bankalar ise TC Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO, Türkiye Halk Bankası AŞ, Türkiye İş Bankası AŞ, T. Garanti Bankası AŞ, Yapı ve Kredi Bankası AŞ, Akbank T.A.Ş, Denizbank AŞ olarak belirlendi.

Editör: TE Bilişim