TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Milletvekilleri, Bilim Sanyi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan YILDIRIM, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar ÖZTÜRK ile Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) heyet halinde Bölgemizi ziyaret ettiler.


Niğde Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan toplantıda Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şevket KATIRCIOĞLU Niğde ve Niğde OSB hakkında bilgi verdi. Sanayicilerin yaşadağı sorunları dile getirdi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mahmut Mücahit Fındıklı, Sayın Şevket KATIRCIOĞLU'nun değindiği konularda yasal düzenleme gerekenlerde yardımcı olacaklarını ve bu konuların kesinlikle takipçisi olacaklarını, yapı denetimi konusunun OSB'lerin maliyet unsuru olmaktan çıkartılması gerektiğini belirterek, OSB müdürlüklerinin başka görevlerinin yanı sıra yapı denetimi görevini üstlenmelerinin de uygun olacağını söyledi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı AK Parti Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı başkanlığındaki heyette Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ile OSBÜK yönetim kurulunun bazı üyeleri de yer aldı.

Fındıklı, Niğde OSB'deki toplantıda yaptığı konuşmada, komisyonun faaliyet konuları hakkında bilgi verdi.

Sanayinin, komisyonun ana konularından olduğunu belirten Fındıklı, üye milletvekillerinin kendi alanlarında uzman isimler olduğunu söyledi.

Organize sanayi bölgelerinin hükmi şahsiyetleri ile ilgili de sıkıntıları olduğunu dile getiren Özdebir, ''Bu sıkıntılar vermiş olduğumuz ruhsatlardan bunların denetlenmesine kadar geçerli'' diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım da bugün itibarıyla Türkiye'de 256 organize sanayi bölgesi bulunduğunu kaydederek, hepsinin çeşitli problemleri olabileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından heyettekiler, OSB'deki Orteks A.Ş. firmasına ait tekstil ürünleri fabrikasını gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.




















Editör: TE Bilişim