Çeşitli afetler nedeniyle zarar gören gerçek veya tüzel kişi üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları kapsamındaki kredi borçlarına erteleme. 


23/08/2013 tarihinde 31/12/2014 tarihine kadar Türkiye genelinde meydana gelen yangın, aşırı sıcak zararı, samyeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, kar fırtınası, dolu, kırağı, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seralara zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine(ÇKS) ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının diğer sistemlerine göre kayıtlı gerçek veya tüzel kişi üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesine yönelik Karar 13 Mayıs 2014 tarih ve 28999 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.



Sözkonusu Bakanlar Kurulu Kararına göre gerçek ve tüzel kişilerden ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az % 30 oranında zarar gören ve bu durumları İl/İlçe Hasar Tespit Komisyonlarınca belirlenen gerçek ve tüzel kişilerin Ziraat Bankası veya Tarım Kredi Kooperatifine olan borçları 1 yıl süreyle ertelenecek.


Kararname kapsamında düşük faizli kredi borcu bulunan çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine 13 Haziran 2014 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekiyor.


Editör: TE Bilişim