İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ahiler Kalkınma Ajansı ortaklaşa Niğde Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı düzenledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen çalıştayın Çalıştay Başkanlığını Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prf. Dr. İlkay Dellal yaptı.

Çalıştaya tüm paydaşların katkı sağlaması, görüş ve önerilerinin alınması ve birikimlerinin oluşturulacak rapora yansıtılması amacıyla, il düzeyinde konu ile ilgili başta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İdarecileri olmak üzere, Ahiler Kalkınma Ajansı, Niğde üniversitesi, Patates Araştırma Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatif Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi Başkanlığı Tarım Komisyonu, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, Damızlık Sığır yetiştiricileri Birliği, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Süt Birliği, Bor Ziraat Odası, Arıcılar Birlik Başkanlıkları ve Tarımsal Sanayici ve İş Adamları katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen; “Bu çalıştay ilimizin tarımına yön verecek, çiftçilerimize doğru yönü gösterecek bir çalışma, ilimizin temel tarımsal sorunlarını kökten çözmeye yönelik bir çalışma, Kamu kaynaklarının doğru ve ekonomik kullanımı için güzel bir çalışmadır. Siz çok kıymetli katılımcılar gönüllü olarak bu çalıştaya geldiniz. Niğde tarımına katkı sağlamaya geldiniz hepinizi kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu çalıştayın ilimiz tarımına, ilimiz çiftçisine ve ilimiz ekonomisine hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra çalıştaya geçildi ve Çalıştayda,; İlimizde Tarım ve Hayvancılık alanında mevcut durum tespiti, alana ilişkin sorunların tespiti ve çözüm önerileri, önceliklerin belirlenmesi, geleceğe yönelik projeksiyonlar ile hedef ve stratejilerin ortaya konulması, Niğde Tarım ve Hayvancılığının Güçlü ve Zayıf Yanlar ile Fırsat ve Tehditler (GZFT) Analizi, Su Kaynakları, Toprak Kaynakları, Hayvancılık Yapısı, Tarımsal sanayi, Köy Nufus Yapısı, Tanıtım ve Markalaşma, Çiftçi Örgütlenmeleri ve Maliyetler gibi konular ele alındı.

 
















Editör: TE Bilişim