Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri kapsamında Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından uygulanmakta olan “ Süt Sağım ve Süt Hijyeni Konusunda Birliklerin ve Teknik Personelin Organizasyonel Kapasitesinin Gelişimi" adlı proje kapsamında ilk hareketlilik İsveç’e yapılacağı bildirildi.



Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda İsveç katılımcılarına yönelik bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Proje koordinatörü Suat Elli tarafından proje hakkında ve uygulamaya yönelik bilgi verildi.



İl Müdürü Murat Türkmen toplantıda yaptığı konuşmada, İl Müdürlüğü olarak uygulayacakları olan ilk AB projesinin ve proje sonrasında elde edilecek kazanımların önemine değinerek, İsveç’le ülkemiz arasındaki süt sağım sistemleri ve süt teknolojilerinin kıyaslanması ve yerinde görülüp incelenmesinin hareketliliğe katılacak personele vizyon kazandıracağını söyledi.



Proje kapsamında toplam 15 kişi 10 Mayıs 2014 – 24 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılacak olan İsveç hareketliliğine katılacak. Hareketliliğe İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden İl Müdürü Murat Türkmen, Sadettin Yılmaz, Şeref Çakmak, Suat Elli, H.Emin Malgır, Pınar Atıcı, Ülkü Erdem, Abuzer Kaya, Renan Kesgin, M.Akif Koçak, Şevket Eryiğit, Tuğrul Tıraş, Serdar Kızar, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tahir Erdem ve Birlik Yöneticisi A.Rıza Önal katılacak.



Editör: TE Bilişim