Niğde'de birincisi düzenlenen Tarım Fuarına sağladığı katkılardan dolayı Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a plaket verildi.

 
11 -14 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Niğde Tarım Fuarının tamamlanmasının ardından Niğde Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen programda fuarın düzenlenmesinde emeği geçen geçenlere plaket verildi.
 
Geleneksel hale getirmeliyiz
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Birincisini düzenlediğimiz Tarım Fuarını değerlendirmek ve ileriki yıllarda geleneksel hale getirerek daha iyisini ve daha güzelini nasıl yapabiliriz düşüncesi ile bir araya geldik. Sivil toplum kuruluşlarımız olsun, Tarım İl Müdürümüz olsun tarım fuarı ile ilgili önemli bir özveri gösterdiler ve tarım fuarının başarıyla geçmesine vesile oldular. Bu programdan yüzümüzün akı ile çıktık. Kimi dinlersek dinleyelim Niğde şartlarının çok çok üzerinde olan hatta Niğde'den daha büyük illerde yapılan fuarlardan daha fazla beğenilen, albenisi olan bir fuar olduğunu gezip ziyaret edenler ifade etti. Başka fuarlara gitmiş görmüş olanlar mukayese ettiği zaman iyi olduğu güzel olduğu düşüncesi içerisindeler" dedi.
 
Niğde Belediyesi olarak her zaman üzerimize düşeni yapıyoruz
 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Her işte ilk intiba çok önemli. İlk intibayı herhangi bir programda olumsuz algılatırsanız o program ölü doğmuş demektir. Olumlu algılatırsanız program canlı doğmuş demektir. Bizim görebildiğimiz kadarıyla Tarım Fuarının canlı doğduğunu söyleyebiliriz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Niğde Belediyesi olarak fuarın iyi olması için üzerimize ne düşüyorsa yaptık. Tarım İl Müdürlüğümüz konuyu bize getirdiğinde hem heyecanlandık hem de Niğde Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa onu yerine getirmeye hazırız dedik. Niğde Belediyesinden, Tarım İl Müdürlüğümüz tarafından, Atlas Fuarcılık ve diğer sivil toplum kuruluşlarımız tarafından ne talep edilmişse hiç bir tanesini geri çevirmeden harfiyen yerine getirmenin gayreti içerisinde olduk. Bundan sonra da bunu bu şekilde devam ettirmeyi canı gönülden istiyoruz. Bu yıl ki yaptığımız fuardan bir sonraki yapacağımız fuar daha iyi olmalı. Bu günümüzle yarınımız denk olmamalı" şeklinde konuştu.
 
Bir fuar alanı mutlaka yapılmalı diyorsak bununla ilgili gerekli adımları atarız
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Fuar alanı yapmak çok önemli bir şey değil. Ancak Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak sene içerisinde bir tane fuar yapılacaksa fuar alanı yapmanın bir anlamı olmaz. Fuar alanı yaptığımız zaman hiç olmazsa senede 6 adet iki ayda bir fuarın açılması gerekir. Eğer bu talebi görürsek fuar alanı yaparız. Fuar alanının analizini iyi yapmak gerekir. Niğde ölçeğindeki illerde kaç tanesinde fuar alanı var  ve yapılmış olan faaliyet gösteren fuar alanlarında ne kadar fuar açılabiliyor. Bu kriterlere bakarak fuar alanı yapmamız gerekir. Eğer fuar alanı yaptığımızda fuar alanı bir kenarda atıl duracaksa bu şekilde bir ölü yatırım yapmanın bir anlamı olmaz. En azından şehrimize bir hareketlilik getirecek senede fuar alanında en azından 5-6 adet farklı fuar açılacaksa zaten bundan biz onur duyarız. Şu anki fuar alanı yapma fikri ham bir düşünce. Bu düşünceyi biraz olgunlaştırmak lazım. Tabi olgunlaştırmayı da başta ilimizin yöneticileri ve özellikle sivil toplum örgütlerimizin başkanlarıyla fuar alanı yapım işini olgunlaştırıp, ve bu olgunlaştırmada meyve olacaksa da bununla ilgili gerekli adımları atmakta yarar olduğunu düşünüyoruz. Şehrimizi her alanda ileri götürmek elbette ki sorumluluk alanımız içerisinde. Önemli olan Niğde'de bir fuar alanına ihtiyaç var ve mutlaka yapılmalı diyorsak bununla ilgili gerekli adımları atarız" dedi.
 
Niğde çiftçisi adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum
 
Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar; "Tarım Fuarının yapılışında emeği geçen Başta Niğde Belediyemiz ve sivil toplum örgütleri olmak üzere herkesin az ve çok emeği var. Emeği geçen kurum ve kuruluşlarımıza Niğde çiftçisi adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a teşekkür ediyorum
 
Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen; "Fuardan almış olduğumuz olumlu izlenimler ve olumlu tepkiler var. Fuarı aşure tatlısına benzetiyorum. Bu aşure tatlısında herkesin katkısı var. Dört ay önce Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a geldiğimizde başkanımız hiç tereddüt etmeden heyecanla hemen olur dedi. Dört ay boyunca da bize ne istediysek kolaylığı sağladı. Belediye Başkanı Sayın Faruk Akdoğan'a özel teşekkür ediyorum. Bu aşurenin içerisinde herkesin katkısı var herkese teşekkür ediyorum. Daha kaliteli ve daha iyi fuarları önümüzdeki seneye ve senelerde yapmak dileği ile" dedi.
 
Katılımlarından ve katkılarından dolayı herkese teşekkür ederim
 
Niğde Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu; "Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a fuar alanının ayrılmasından dolayı teşekkür ediyorum. Katılımlarından ve katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Niğde tarım fuarı da marka fuar haline gelecek
 
Atlas Fuarcılık Yetkilisi Fevzi Atasagun; "Atlas Fuarcılık olarak Niğde Tarım Fuarının yapılmasına destek veren Başta Niğde Belediyesi ve Belediye Başkanımız, Tarım Müdürümüz, Ziraat Odamız, Ticaret Odamız, Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız, Esnaf Sanatkarları Odalarımız ve tüm sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Fuara el birliği ile sarıldılar. Sivil toplum kuruluşları olarak ve çiftçiler olarak bize güzel bir destek verdiler" dedi.



Editör: TE Bilişim