Niğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ramazan Ferhat, kömür yardımı bekleyen ihtiyaç sahibi vatandaştan sabırlı olmalarını isterken, eş, dost ve çevrelerinden ödünç kömür temin etmeleri tavsiyesinde bulundu.
 
SYDV için Türkiye Kömür İşletmeleri’nden Niğde’ye kömür ulaştırmakla yükümlü nakliye şirketi taahhüt ettiği tarihe uymayınca, Niğde SYDV Merkez’de bulunan ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımında gecikti. 
Merkezde kömür dağıtım işleminin ayın 16’sına kadar tamamlanacağını dile getiren SYDV Müdürü Ramazan Ferhat, “Vakfımıza kayıtlı ihtiyaç sahibi vatandaşımız, ödünç kömür temin etsin, eşinden, dostundan, akrabasından ödünç kömür bulsun. Merkezde bulunan yaklaşık 3 bin vatandaşımıza Bin 250 kiloya karşılık gelen elli torba kömür teslim edeceğiz. Vatandaşımız çevresinden ödünç kömür bulursa, biz kömürü verdiğimiz zaman vatandaşın ödünç kömür aldığı yere iade etmesi mümkün. Olabilir mi? Olur” dedi.
 
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ramazan Ferhat, Türkiye Kömür İşletmeleri’nden Niğde için 7 bin 500 ton kömür talebinde bulunduklarını Niğde’ye ulaşan 4 bin 500 ton kömürün ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını, geriye kalan 3 bin ton kömürün ise Aralık ayının 16’sına kadar ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaştırılacağını söyledi.
 
KÖMÜR MUTLAKA NİĞDE’YE ULAŞACAK
 
Şehir Merkezinde kömür dağıtma işleminin geçen hafta pazartesi günü başladığını dile getiren Ferhat, “ Şu ana kadar takriben 26 TIR kömür dağıttık, yani 500- 600 vatandaşın kömürünü teslim ettik. Mahalleler halinde seri bir şekilde kömür dağıtmaya devam ediyoruz” dedi.
Nakliye işini üstlenen şirketin görevini yerine getirmek ile mükellef olduğunu ifade eden Ferhat, kömürlerin mutlaka Niğde’ye ulaşacağını ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara seri bir biçimde teslim edileceğini söyledi.
 
VATANDAŞTAN SABIR İSTİYORUZ
 
İhtiyaç sahibi vatandaşa kömürlerin ulaştırılması için gerekli girişimlerin yapıldığını söyleyen Ferhat, “Vatandaşımızı anlıyoruz, kömür yardımının geciktiğinin farkındayız, vatandaştan sabır istiyoruz. Sayın Valimiz, değerli Vali Yardımcımız bu konuda gerekli girişimlerde bulundu. Milletvekillerimiz Türkiye Kömür İşletmeleri ve ilgili Genel Müdürlükle iletişim içerisindeler, anladığımız kadarıyla da nakliye ile yükümlü olan şirket birkaç İl’in taşımasını birden almış bu durumda ulaşımda bizim payımıza düşen 5-6 araç oldu. Başka bir sıkıntı olmazsa Aralık ayının 16’sına kadar kömür dağıtım işlemini tamamlayacağımızı ümit ediyoruz” diye konuştu.
 
SYDV’dan kömür yardımı bekleyen vatandaştan sabır etmelerini isteyen Ferhat, kömür dağıtım işlemenin geciktiğini bildiklerini söylerken, “ Kömürler Niğde’ye mutlaka gelecek, vatandaştan biraz sabır istiyoruz, şu anda olmayan bir şeyi dağıtmamız mümkün değil tabiki. Kömür bize ulaştıktan sonra elimizde bekletmeden vatandaşa teslim ediyoruz, kömür gece bile gelse dağıtımı işlemini gece yapıyoruz” diye konuştu.
 
ÇEVRESİNDEN ÖDÜNÇ KÖMÜR BULSUN
     
SYDV’den kömür yardımı bekleyen ihtiyaç sahibi vatandaşa ödünç kömür temin etmeleri tavsiyesinde bulunan Ferhat, “Vakfımıza kayıtlı ihtiyaç sahibi vatandaşımız, ödünç kömür temin etsin, eşinden, dostundan, akrabasından, çevresinden ödünç kömür bulsun. Merkezde bulunan yaklaşık 3 bin vatandaşımıza Bin 250 kiloya karşılık gelen elli torba kömür teslim edeceğiz. Vatandaşımız çevresinden ödünç kömür bulursa, biz kömürü verdiğimiz zaman vatandaşın ödünç kömür aldığı yere iade etmesi mümkün. Olabilir mi? Olur” dedi.


Editör: TE Bilişim