AKP Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, Niğde’de 2019 yılında temeli atılan, o dönem devletin 17 teşvikinden birini alan Türkiye’nin ilk entegre güneş paneli üretim tesisini yapacak firmanın yatırımdan vazgeçtiğini açıkladı.

Niğde İl Genel Meclisi, bugün toplandı. AKP Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, il genel meclisinin CHP’li üyesi Turgay Yıldız’ın, Türkiye’nin ilk entegre güneş paneli üretim tesisi ile ilgili sorusuna yanıt verdi. Ergun, şunları söyledi:

“2019 yılında temelini attığımız yerel seçimlerden önce ve devletin ve sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu 17 süper teşvikten birisi verildi. 700 milyon dolar, firma yatırım yapacaktı. Fabrika çalışmaya başladıktan sonra 2 milyar 100 milyon TL'lik teşvik alma durumu vardı.

Bu teşvik de şuydu; devlet vergilerden sigorta primlerinden düşerek karşılıklı mahsuplaşma olacaktı. Devlet bir lira para vermedi. Öncelikle bu yanlış algının düzenlemesi lazım. Devlet bu kadar para verdi bu adamlar bu parayı aldı gitti diye bir durum yok.

İşin diğer boyutu çok basite indirgersek ben ekmek almaya gidecektim vazgeçtim almıyorum gibi... Bu özel sektör yatırımı sonuçta. Siz bir fabrika yatırımı yapmaya karar almışsınız biraz önce, dedik ki biz şu firmaları getiriyoruz. O adam biz yatırım yapma kararı almıştık ama vazgeçtik’ dedi.

Bor Karma Deri  OSB'den Arsa İhale İlanı Bor Karma Deri OSB'den Arsa İhale İlanı

O zaman Enerji Bakanımızı getirdik hep beraber temel attık. Şimdi devlet teşvik vermiş, adamın elinde doneler var. 'Ben bunu kuracağım' dedi. Daha sonra ‘ortak bulamadım’ dedi. Biz firmaya verdiğimiz 620 dönüm araziyi geri aldık. Şu anda 620 dönüm araziyi başka firmalara verdik."

İLGİLİ HABERLER AŞAĞIDA

Editör: TE Bilişim