Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca ve Sendika Denetim Kurulu Başkanı Gökhan Demircioğlu'nun katılımı ile Grand Otelde gerçekleşen kahvaltı programına çok sayıda basın mensubu katıldı.

 
Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca toplantıda 2014 yılının güzel geçtiğini belirterek 11 Ocak 2015 tarihinde gerçekleşecek olan Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesinin 5. Olağan Genel Kuruluna tüm basın mensuplarını davet etti.

 
Coşkunun demokrasinin yaşandığı, düğün havasında geçecek bir kongre bekliyoruz diyen Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca; "11 Ocak 2015 tarihinde yapılacak kongremizden önce gazeteci arkadaşlarımızla oturup sohbet edelim istedik. Toplantımızın çok özel bir nedeni yok. Basın mensubu arkadaşlarımızla daha önceden planladığımız toplantıydı ama bu güne kısmet oldu. Davet ettiğimiz herkes katılmış herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

 
Sendikada oturarak sendika başkanlığı yapmadık
 
Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Karaca; "Niğde mücavir alanları içerisinde sendikasız hiç bir Belediyemiz ya da kurumumuz kalmadı. Bir tane Keçikalesi Belediyemiz vardı sendikamıza üye olmayan. Zorlu bir Belediyeydi Belediye Başkanlarımız kesinlikle kabullenmiyordu sendika ile ilgili çalışmaları. Tabi işçilerde Belediye Başkanımızı dinlemek zorunda kalıyordu. Belediye Başkanımızla görüşmeler sonucunda güzel bir netice aldık. Keçikalesi Belediyemiz de sendikalı hale geldi. Yürüttüğümüz sendika faaliyetlerimizde sendikalı işçilerimiz telefonla ya da herhangi bir şekilde irtibata geçtiklerinde gidiyoruz arkadaşlarımızı ziyaret ediyor, üyelerimizi dinliyoruz. Sürekli Sendikada oturan Sendika Başkanlığı yapmadık. Sekiz aylık bir sürecimiz oldu. Sekiz aylık süreçte şubede oturmadık, hep beldeleri, ilçeleri gezdik. Bu gezmelerimiz sırasında problemi olan yerlerde problemleri ikili diyaloglar içerisinde çözdük. Çözüm noktalarına ulaştırdık. Çözemediğimiz yerlerde gerekli yasal işlemleri başlattık. Sendikamız açısından sendikal olarak baktığımızda 2014 güzel bir yıldı. Yaptığımız toplu sözleşmelerimiz oldu. Ek protokollerimiz oldu. Göreve geldiğimiz süre içerisinde beş belediyemizle ek protokol imzaladık. Maaşlarının düşük olduğunu belirlediğimiz belediyelerde sağ olsun Belediye Başkanlarımız da işçilerinin yanında oldular. Bizim için sendikal anlamda güzel bir yıldı 2014" şeklinde konuştu.

 
Görevimizi severek yapıyoruz
 
Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca; "Güzel coşkulu bir genel kurul geçirmeyi planlıyoruz. Şu ana kadar duyduğumuz, bizimle irtibata geçen ya da delegelerimizle irtibata geçen bir adayımız yok, olmadı. Tek aday olarak Genel Kurula gideceğiz. Tabi bu son güne kadar belli olmaz, son gün her şey belli olur. Tabi bu bir demokrasi yarışıdır. Herkes aday olabilir. Delegelerimizle yaptığımız toplantıda bunu dile getirdik. Tüm herkesin aday olabileceğini dile getirdik. Bir yıllık yeni işçimizin bile yapabileceği bir meslek. Aslında kurumları yönetmek zor değil. Burada zor olan şu, insanın önce yaptığı işi severek yapması lazım. Eğer birilerini sevmeden yapacağı bir işe getirirseniz bu zordur. Delegelerimizle yaptığımız toplantıda açıkça söyledik aday olmak isteyen arkadaşlarımız aday olabilirler dedik. Delegelerimiz de toplantımızda bizimle yola devam kararı aldılar. Hepsinden Allah razı olsun. Onlara bu güveni vermişiz, onlara bu güveni sağlamışız ne mutlu bizlere" dedi.

 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun
 
Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca ayrıca yaptığı açıklamada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü de kutladı. Karaca; "Çevremizde olan biteni öğrenme ve bunları da çevremiz ile paylaşma bir ihtiyaçtır. Son derece önemli bir görevi fedakarca yapan gazeteciler, duyan kulağımız, gören gözümüzdür. Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, başta Niğde'deki basın sektöründe hizmet veren basın çalışanlarının ve tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim