Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan "Korona virüs sebebiyle yolcu taşıma kapasitelerinin yarı yarıya düşürülmesi sebebiyle Taksici, okul servisleri ve Halk otobüsü esnafımız zor günler geçiriyor.

Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan "Korona virüs sebebiyle yolcu taşıma kapasitelerinin yarı yarıya düşürülmesi ve okullarda eğitime ara verilmesi sebebiyle Okul servis işletmecileri başta olmak üzere taksici ve halk otobüsçü esnafımız zor günler geçiriyor. Bu nedenle fiyatlara güncelleme getirilmeli ve mağduriyetlerin azaltılması için bu süreç bitene kadar gerekli desteklerin verilmesinin gerektiğini " dile getirdi.

Korona virüs nedeniyle tedbirler alınarak yolcu sayısının düşmesinin telafisinin şehirlerarası otobüs fiyatlarında geçici düzenleme ile giderilmeye çalışıldığını anlatan Kızıltan, "Alınan tedbirler kapsamında insanlar evde kalmaya başladı. Dışarı çıkanlar da maske takıp sosyal mesafeyi koruyarak işlerini halletmeye çalışıyor. Bu süreçte birçok sektörde işler durma noktasına geldi. Bu sektörlerden biri de ulaşım sektörü. Bugün Taksi, dolmuş minibüsler ile halk otobüslerimiz yolcu bulma konusunda sıkıntılar yaşıyor, okul servisleri işletmecileri ve çalışanları zor durumda " diye konuştu.

"Taksi ve halk otobüslerine zam yapılmalı"

Yolcu taşımacılığının yoğun olduğu Niğde’de taksici, dolmuşçu ve halk otobüsçü esnafının zor günlerden geçtiğini ve acilen yeni bir düzenleme ile fiyatların güncellenmesini isteyen Kızıltan "En azından Temmuz sonuna kadar bakanlığımız bize de bir el atmalı. Taşımacılık yapan esnafımız batmak üzeredir. Yolcu seviyemiz yüzde 50 oranında aşağı çekilmiştir, fiyat tarifemiz de belli akaryakıta her geçen gün zam geliyor, biran önce esnafımıza sahip çıkılması ve fiyatlarda düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizdi

Editör: TE Bilişim