Kısa adı SODES olan T.C. Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı’na bu yıl Niğde’nin dâhil edilmesinden sonra son başvuru günü olan 16 Mayıs itibariyle 139 proje başvurdu.



Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre; “ Bu yıl SODES kapsamına ilimiz dahil olmasından sonra gerekli büromuzu oluşturduk, Mart ayında STK ve kamu kuramları için proje çağrısında bulunduk. Beklentimizin üstünde proje başvurusu oldu. 194 proje sisteme giriş yapıldı. Bunlardan 139 tanesi bizimle gerekli temasları kurarak, devreye girdi. 30 adet proje sivil toplum kuruluşlarına ait. Bunlardan 60 tanesi kültür ve sanat içerikli, %16’sı istihdam içerikli, 60 adet proje ise sosyal içerikli. Malumunuz üzere, en az %25’i sivil toplum kuruluşları tarafından yapılmak zorunda, biz bu oranı geçtik. Bu süreçte Kalkınma Bakanlığı’ndan arkadaşlarımız ciddi eğitim verdiler” dedi.



SODES’e başvuruda Niğde’ye ayrılan bütçenin 1,5-2 milyon lira arasında olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Türkoğlu; “Sayın Niğde Valisi Alim Barut’un çaba ve gayretleri sonucu 4 milyon lira beklentisi oluştu. Sanıyorum öyle olacak.” dedi.


SODES’e valilik, üniversite ile toplamda 10 kurum erken evlilik karşısında ciddi bir proje hazırladıklarını ifade eden Türkoğlu, bu proje ile 2 yıl içerisinde Niğde’de erken evliliğin önüne geçeceklerini ifade ettiler. Projede Dündarlı Kasabası’nın pilot bölge olacağını ifade eden Vali Türkoğlu, özellikle STK’lardan spesifik projelerin geldiğini vurgulayarak, projelerin faaliyete geçmesiyle açıklama yapacaklarını ifade etti.



Editör: TE Bilişim