Niğde SGK İl Müdürlüğü 06.09.2016 tarihinde; “6736 Sayılı Kanun" hakkında bilgilendirme toplantıları düzenledi.

İlk olarak SMMM Odasında gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Mustafa TURAN yapılandırma, 2016 Haziran ayı ve daha önceki dönemlere ait SGK alacaklarını ve bunların gecikme cezalarını kapsıyor diyerek. “Bu kapsamda borcunu yeniden yapılandıran esnaf; icra ve haciz işlemlerinden kurtulacak,  teşviklerden yararlanabilecek.” şeklinde konuştu.

Toplantı SGK Denetmen Yardımcısı Eray BUZ’un sunumuyla devam etti. Denetmen BUZ; “torba yasada yer alan genel sağlık sigortası, Bağkur sigortalıları ile sigortalı çalıştıran işverenlerin birikmiş borçlarına getirilen ödeme kolaylıklarına değinerek, muhasebecilerin sorularını cevaplandırdı.
Program daha sonra Niğde Ziraat Odası işbirliğinde hazırlanan toplantıyla devam etti. Toplantı açılış konuşmasını yapan Ziraat Odası Başkanı Veli KENAR; “Toplantının vatandaşlarımız için çok yararlı olacağını belirterek katılımcılara teşekkür etti.”

Konuşmaların ardından SGK Denetmen Yardımcısı Eray BUZ konuyla ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Aynı zamanda katılımcıların yasayla ilgili  sorularını yanıtlandı.

Toplantılara SMMM Odası Başkanı Hikmet BEKİL, Ziraat Odası Başkanı Veli KENAR ve oda üyelerinin yanı sıra SGK İl Müdürü Mustafa TURAN ve Araştırmacı Ömer Faruk İLHAN katılmıştır.


 
Editör: TE Bilişim