Yurtiçi Sertifikalı Tohum desteği müracaatları başladı.

 

2012 YILI Yurtiçi Sertifikalı Tohum Kullanımı Desteklemesi Hakkında Tebliğ 14.06.2012 tarih ve 28323 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

2012 yazlık ekilişler için başvuruların 14 Haziran 2012 tarihinden 31 Temmuz 2012, güzlük ekilişler için ise 01 Eylül 2012 tarihinden 31 Aralık 2012 tarihi mesai bitimine kadar yapılması gerekmektedir. 

         Yurt içinde üretilip sertifikalandırılan sertifikalı buğday, arpa, tritikale, yulaf, çavdar, çeltik, nohut, kuru fasulye, mercimek, susam, yerfıstığı, kolza, (kanola), aspir, patates, yonca, korunga ve fiğ tohumlukları bitkisel üretim faaliyetinde kullanan Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçiler desteklemeden faydalanabileceklerdir.

SERTİFİKALI TOHUM KULLANIMI DESTEKLEMESİ BAŞVURULARINDA İSTENİLECEK BELGELER

1- Başvuru Dilekçesi
2- Talep Formu

         Bu formda bulunan sertifika ve fatura bilgileri tohumluk bayisi tarafından tasdik edildikten sonra çiftçi, sertifikalı tohumluk kullanılan araziye ait bilgiler kısmını doldurulacak ve imzalayacaktır. Formda yer alan sertifika bilgileri, tohumluk sertifikasındaki bilgiler ile uyumlu olmalıdır.

3- Tohumluk Satış Faturası

         Tohumluk fatura tarihi, tohumluğun kullanıldığı üretim sezonuna uygun olmalıdır.Tohumluk bayisi tarafından, faturanın arkasına “bu fatura ile satışı yapılan tohumluk ................... tarihli ve .................no’lu sertifikaya aittir.” ifadesi yazılarak tasdik edilecektir.

4-Tohumluk Sertifikası Fotokopisi

         a) Tohumluk sertifikaları 1 Temmuz 2011 – 31 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenmiş olmalıdır.

         b) 1 Temmuz 2011 tarihinden önce sertifikalandırılan tohumluklar, tohumluk analiz raporu alarak satışa sunulduğu takdirde desteklemeden faydalanacaktır.

5-Güncelleştirilmiş ÇKS Belgesi

         Üreticinin, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olması ve 2012 yılı için kayıtların güncellenmesi gerekmektedir.

Desteklemeden faydalanmak isteyen üreticilerin; Tarım İl Müdürlüğünden temin edeceği Çiftçi Kayıt Formunu (Form-C) Muhtar ve azaya onaylatarak, Ziraat Odasından çiftçi belgelerini düzenletip, Sertifikalı Tohum Desteği ile ilgili evraklarla birlikte dönemi içerisinde şahsen Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir.

Üreticilerimizin mağdur olmamaları için zamanında ve doğru beyanla müracaat etmeleri ilanen tebliğ olunur.


Editör: TE Bilişim