Emniyet Teşkilatı Sivil Personel Sendikası  Niğde İl Temsilcisi Şerafettin Çopur oldu.

Kısa adı SİPER-SEN olan Emniyet Teşkilatı Sivil Personel Sendikası Niğde İl Temsilcisi Niğde Emniyet Müdürlüğünde görevli Şerafettin Çopur oldu.

Emniyet Teşkilatı Sivil Personelinin Sendikaya üye olma hakkı 2014 yılında  Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararının Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğü girmesinin ardından SİPER-SEN sendikası  kuruldu ve hızla Emniyet içinde teşkilatlanma çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz hafta SİPER-SEN Genel Başkanı Niğde’yi ziyaret ederek  Emniyet Müdürlüğü ve Polis Okulu’nda görev yapan sivil personel ile bir araya gelmişti. Bu görüşmeler sonrasında  SİPER-SEN Genel Merkezince  Niğde İl Temsilcisi olarak Niğde Emniyet Müdürlüğünde 22 yıldır memur olarak görev yapan Şerafettin Çopur görevlendirildi.

Genel Merkezin onayının ardından Emniyet Teşkilatı Sivil Personelleri içinde hızla üye kaydına başlayan Niğde İl Temsilcisi Şerafettin Çopur yaptığı açıklamada; Emniyet Teşkilatında Memur, Teknisyen Yardımcısı, Tıbbi, Tekniker, Psikolog, Ahcı, Şoför, Teknisyen gibi bir çok sınıfta sivil personel  görev yapmakta. Bu arkadaşlarımızın özlük haklarında bir çok eksiklikler, haksızlıklar var. Sendikamız çok kısa süre önce kurulmasına rağmen, Emniyetteki sivil personelin sesi olmakta büyük mesafe kaydetti. Gerek siyasi parti temsilcileri,  gerekse ilgili resmi kurumlarla sık sık görüşerek, yazışmalar yaparak arkadaşlarımızın sorunları dile getirildi, çözüm önerileri sunuldu” dedi.

Niğde İl Temsilcisi Şerafettin Çopur, Niğde ve ilçelerinde görev yapan hemen hemen bütün sivil personelin üye kaydını yaptıklarını belirttiği açıklamasının devamında; ”Genel Merkez tarafından yapılan çalışmalara Niğde ayağı olarak desteklemek için Niğde Emniyet Müdürlüğü, İlçe Teşkilatları, Niğde PMYO’da teşkilatlanma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Emniyet Teşkilatının tek sendikası olan SİPER-SEN’e arkadaşlarımızın ilgisi büyük. Hiçbir konfederasyona bağlı değiliz. Temel hedefimiz Emniyet Teşkilatında görev yapan sivil personelin hak ve hukukunu korumak, çözüm önerileri getirmek, onların sesi olmaktır” diyerek sözlerini tamamladı.


 

Editör: TE Bilişim