Çözüm sürecinin ardından yaşanan normalleşme ile Hakkari Cilo dağlarında kayak için ilk kayak turist kafilesi Niğde Merkezli Samistal Travel organizasyonu ile gitti.


 Haber: Selim GÖKEL

Hakkari’nin Cilo dağı terör bölgesinden çıkartılmasının ardından, ilk turist kafilesi Niğde’nin başarılı tur operatörlerinden ve uluslar arası sürdürülebilir Turizm Sertifikalı  Samistal Travel’in organizasyonu ile Cilo Dağına kayak yapmaya gitti.

 

CİLO DAĞINA İLK TURİST KAFİLESİ NİĞDELİ SEMİSTAL TRAVEL’DEN

 

Fransız kayak turunu Hakkari’nin Cilo dağına yaptığı organizasyonla götüren İlimizin başarılı turizm firması olan Samistal Travel yöneticisi Cevdet Eroğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Şirketimiz Samistal Travel yıllardır terörden kapalı olan Hakkari "CİLO "dağlarına ilk Fransız kayak turunu indirdi. Bölgenin istikrarını tekrar yakalamasıyla birlikte Samistal Turizmin çağrısına kulak veren Fransa Dağcılık Federasyonu genel sekreteri ve Fransa Kayak milli takımı kaptanlarından Sn. Jean Françoise bölgeye 15 kişilk bir ekip ile gelerek Hakkari "CİLO" dağlarında tur kayağı yapmaya başladı. Bu süreçte firmamız Samistal Travel'e izin ve yardım konusunda desteklerini esirgemeyen öncelikle Hakkari Valimiz sayın Necmettin Kalkan Beye  ve ekibine, Hakkari Simar Otel sahibi sayın  Sinan Bey'e ve yerel halka sonsuz şükranlarımı sunarım”dedi.

 

NİĞDE İÇİN YENİ TURİZM PROJELERİ

 

Uzun yıllar sonra ilk Turist kafilesini gören dağın eteklerindeki köy halkı turistlere büyük ilgi gösterdi. Fransız kayak ekibi köydeki okulu da ziyaret ederek. Öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti. Hakkari’deki Valilik başta olmak üzere, resmi kurumların büyük ilgili karşılaşan kayak ekibi güvenli şekilde kayak yapmaktan da çok mutlu olduklarını belirttiler.

                                   

İlimizin önemli turizm kuruluşlarından Samistal Travel, uluslararası organizasyonlara imza atıyor. Niğdeli bu şirket uluslararası sürdürülebilir Turizm Sertifikası (Responsable Travel)  olan şirket Türkiye’de 7 bin 500 seyahat acentası arasında ilk 10 arasında  bulunmakta.

 

Editör: TE Bilişim