Sadet Partisi Niğde il Gençlik Kolları Başkanı Miraç BAYKUL;  Bugün düzenlediği basın açıklamasında  Gündemde olan asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu.

Miraç BAYKUL, Asgari ücret zammının, enflasyon verileri değil sokağın rakamları baz alınarak yapılması gerektiğini belirterek, "Siyasi iktidar, asgari ücreti açlık sınırını değil yoksulluk sınırını baz alarak belirlemelidir." dedi.

İşverene, bir işçinin aylık maliyetinin 3 bin 6 lirayken, işçinin eline geçen tutarın 2 bin 20 lira olduğunu belirten Miraç BAYKUL, aradaki tutarın vergi ve sosyal güvenlik kesintilerine ayrıldığını hatırlattı.

 

Kira, su, yakıt gibi ana ihtiyaç maddelerine ayrılan tutarlar sonrası asgari ücretli bir ailenin elinde sadece 50 lira kaldığını anlatan BAYKUL, "El vicdan vel merhamet. 50 liralık bir parayla bu ihtiyaçların karşılanmasını bekleyenler nasıl bir akıl tutulması halindedir?" ifadesini kullandı.
 

Saadet Partisi Niğde gençlik kolları başkanı miraç baykul, enflasyon rakamlarının sokağın gerçeklerinden farklı olduğunu savunarak, Türkiye'de temel gıda kalemlerinin fiyatlarında bir önceki yıla göre yüzde 30 artış görüldüğünü söyledi.
il binasında yaptığı basın toplantısında "Asgari ücretlilere çok görülen bu ücret artışları Cengiz, Limak, Sabancı, Albayrak gibi holdinglerin ve bilimum bankaların silinen vergi borçlarıdır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ödediği faiz miktarının 2 milyon doların üzerinde olduğunu kaydeden BAYKUL, "Yani saat başı 5755 adet asgari ücret bu ülkenin kasasından faiz olarak ödenmektedir" diye konuştu.Saadet Partisi Niğde gençlik kolları başkanı baykul,  konuya dair sözleri şu şekilde:

Asgari ücrete yapılan zamlar, enflasyon rakamları değil sokağın gerçeklikleri baz alınarak gerçekleştirilmelidir. Yine, asgari ücrete yapılacak zamlar mermi üzerinden yapılan ucuz hesaplamalar iktidar sahiplerinin hamaset dolu sözleri değil çocuğunun okul masraflarını karşılayamayan babanın, akşam eve eli boş döndüğü için yaşaran gözlerine bakılmalıdır. Asgari ücretlilere çok görülen bu ücret artışları Cengiz, Limak, Sabancı, Albayrak gibi holdinglerin ve bilimum bankaların silinen vergi borçlarıdır. Yine unutulmamalıdır ki asgari ücretlilere çok görülen ücret artışları dakikalık harcaması sadece bir asgari ücrete denk gelen sarayın giderleri için ayrılan miktardır. Gelinen noktada Türkiye'nin saat başı ödediği faiz miktarı, 2 milyon doların üzerindedir. Yani saat başı 5755 adet asgari ücret bu ülkenin kasasından faiz olarak ödenmektedir dedi.

Editör: TE Bilişim