KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği Rektörleri ve KOP İdaresi Başkanı Babaoğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret etti.

 

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği ve faaliyetleri hakkında Bakan Yılmaz'a bilgi verildiği ziyarete KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker katıldı.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, üniversitelerin birlikte hareket etmesini önemsediklerini ifade etti. KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği'nin bu birlikteliğin en güzel örneği olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, "KOP İdaremizin öncülüğünde oluşan bu birlikteliğin bölgeye ve Türkiye'ye büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Kalkınmanın temelini oluşturan üniversitelerimizin oluşturduğu bu birliğe her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

 

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği faaliyetlerinin anlatıldığı toplantıda, bölge üniversiteleri hakkında da bilgi verildi. 14-16 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenecek "Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu" hakkında Bakan Yılmaz'a bilgi verildi.


Editör: TE Bilişim