Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Orta Anadolu Bölgesinin kalkınması için bölgede faaliyet yürüten kalkınma ajanslarıyla birlikte hareket ettiklerini söyledi.



KOP İdaresi’nin ev sahipliğinde Bölge Kalkınma Ajanslarının katılımıyla yapılan toplantıya Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreteri Dr. Mehmet Fatih Yıldız ve yaklaşık 30 planlama uzmanı katıldı.



Bölge planlarının ve eylem planlarının görüşüldüğü toplantıda konuşan KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Orta Anadolu Bölgesi’nin geliştirilmesi için kalkınma ajanslarının birlik içerisinde hareket ettiğini belirterek, “Biz aynı evin bireyleriyiz. Kalkınma için işbirliğimiz şart.” dedi. Babaoğlu; Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’den oluşan KOP Bölgesi’nin geliştirilmesi için farklı kalkınma stratejilerinin uygulandığını da sözlerine ekledi.



Toplantıda konuşan her iki ajansın genel sekreteri birlikte hareket etmenin önemine değinirken AHİKA Genel Sekreteri Dr. M. Fatih Yıldız; “Uzman arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmaların bir noktaya geldiğini görüyoruz. Bölge gelişiminin sadece tarımla olmayacağı açık. Bu noktada üretim çeşitlerinin artırılması, tarımla geçinen insanımızın da ekim dönemi sonrası geçimini temin edeceği uğraşlara yönlendirilmesi büyük bir ihtiyaç” şeklinde konuştu.



MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman da bazı illerin sanayi, bazı illerin ise tarım ön planda olduğunu belirterek; “Yapılan bu toplantıyı çok önemsiyoruz. Kalkınma Ajansları olarak bölgenin menfaatlerine uygun olarak tek ses halinde konuşmamız mutlaka bizim insanımızın yararına olacaktır” diye konuştu. 












Editör: TE Bilişim