Bor Postallı Köyü olmak üzere Kürkçü ve civar köylere 2 yıldır musallat olan yaban domuzu köylüleri canından bezdirdi.

Haber : Selim GÖKEL 


Bor İlçesi Postallı köyü ile Kürkçü köyü 2 yıldır ekili alanlarına zarar veren yaban domuzlarından başları dertte, tarlalarında ve bağlarında gece gündüz nöbet tutan Postallılı köylüler çaresiz.

Postallı köyü ve civar köylerdeki bostan, mısır tarlaları ve üzüm bağlarına zarar veren yaban domuzlarından bıkan köylü bağ ve tarlalarının başında gece gündüz av tüfekleri ile  nöbet tutmaya başladı. Ramazan ayında sürü halinde Postallı köyünün içine kadar giren sürü halindeki yaban domuzlarından civar köylerde bulunan üreticiler de şikayetçi.

 

Yaban domuzlarından rahatsız köylüler sitemize yaptıkları açıklamada “ Tarlalarımızı, başta mısır olmak üzere üzüm bağlarındaki üzümleri yiyen, sürü halinde dolaşan yaban domuzlarından bıktık, son iki yıldır bu olay daha da arttı. Tahminimiz,  Otoyol yapımı sırasında patlatılan dinamitlerden ürküp Postallı ve Kürkçü köylerinin etrafına gelen sürü halindeki yaban domuzları köylerimizin içine kadar giriyorlar. Ramazan ayında Kürkçü köyünde 2 tane yaban domuzu köyün içinde vuruldu. Av sezonu açılmışken bu yaban domuzlarının avlanması yada bir şekilde bölgeden uzaklaştırılması gerekiyor. Bizler bu konudan çok rahatsızız, yetkililerden bu konuda önlem almalarını rica ediyoruz“ dediler. 




BORLU AVCILARI AŞKA GETİRMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ YABANTV. DEN ALINMIŞ DOMUZ AVINI SUNUYORUZ. 



Editör: TE Bilişim