Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde İl Özel İdaresinin 2016 yılı bütçesinin 50 milyon TL’den oluştuğunu söyledi. 

İl Genel Meclisinin 1 aylık bir aylık bir çalışma sonucunda 2016 yılı bütçesinin planlandığını belirten Peşin: “ 2016 yılı 2015 yılını kıskandıracak hizmetleri yaparak milletimize daha çok hizmet sağlayacağız” dedi.

Peşin yaptığı bütçe değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “2015 yılı içerisinde Türkiye’ye örnek projeleri hayata geçiren Niğde il özel idaresinin yasama organı olan Niğde İl Genel Meclisi 1 aylık yoğun bir çalışma sonucunda plan bütçe komisyonundan önce görüşülmek suretiyle 2016 yılı bütçesi tasarlandı. Bütçe kalemlerini hesap hesap inceleyerek 2016 yılında vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edebilmek adına, işçilerimiz arasındaki farkı göz önüne alınarak nüfus yoğunluğu, köy sayısı ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak 2016 yılını planlamıştır. Niğde il Özel İdaresi stratejik planına ve Niğde gelişim planına uygun olarak hazırladığı 2016 bütçe gelir ve gider kalemleri 50 milyon TL den oluşmaktadır. 50 Milyon TL’lik öz gelirimize dayalı hazırladığımız 2016 bütçesine Ahiler Kalkınma Ajansı , Konya Ovası Projesi Mayidar Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı gibi dış kaynaklardan hibe aldığımız gelirlerimiz hariç tutulmuştur. Bütçemiz öz gelirlerimizle hazırlanmıştır” dedi.

“ 2015 yılında 800 bin metre parke taşının tek seferde ihale ederek ve 350 km olan asfaltlama hedefini 453 km çıkararak köydeki vatandaşlarımızın ayağının çamura değmemesini sağladık” diyen Peşin: “ 2015 yılı içerisinde 4 İmam Hatip Okulu,5 adet, 4 tanesi il merkezinde ve1 tanesi Bor merkezde olmak üzere 24 destekli ilköğretim okulunun ihalesine çıkmış bulunuyoruz. Köylerimizin güneş enerji panellerinden, spor sahalarına, çocuk oyun grubu parkları, aile parkları ve mesire alanları gibi her türlü alt yapı ve üst yapı hizmetlerini tamamladığımız köyleri daha yaşanılabilir hale getirebilmek için köylerimiz şehir olsun projesini hızla geliştirdik. Güçlü bir Özel İdaremiz var. Gerek mali yapısı ile gerek teknik alt yapısı gerekse personeli ile güçlü Öze l İdaremizle Türkiye'nin örnek aldığı diğer illerin kıskandığı projeler 2015 yılı içerisinde gerçekleşmiş oldu. İnşallah 2016 yılında hedeflediğimiz işlerle ‘de 2015 yılını aşarak daha fazla işler yaparak 2016 yılında da milletimize hizmet vermek üzere bütçemizi planlamış buluyoruz. Gerek yasa gereği dış kurumlara bütçemizin belli oranında aktarmamız gereken oranlar olduğu gibi onun haricinde de Tarım Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Afet Yönetim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü gibi dış kurumlara da bütçemizden pay artırarak her alanda milletimize hizmet etmeye gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

AYRILAN ÖDENEKLER
Peşin ayrılan ödenekleri şu şekilde açıkladı: “Bütçemizin Emniyet Müdürlüğüne 2016 yılı için 100 bin TL, Tarım İl Müdürlüğüne 800 bin TL, Gençlik Spor Müdürlüğü için 150 bin TL, Kültür Hizmetleri için 200 bin TL, Afet Acil Durum Müdürlüğü için 438 bin TL, Milli Eğitim Müdürlüğü için 8milyon 600 bin TL, Sosyal Hizmetlere 60 bin TL ödenek ayrılmıştır. İl Özel İdaremiz kendi birim müdürlüklerine ise yaklaşık 40 milyon TL ödenek ayırmıştır. Bu 40 milyon TL ödenekle Yol Müdürlüğümüz, Kültür Müdürlüğümüz, Ruhsat Birimi Müdürlüğümüz gibi birim müdürlüklerimiz olduğu kadar İlçelerimizde 2 muhtarımız, 2 İl Genel Meclisimiz ve Kaymakamımızın başkanlığında hizmet eden iş ortağı olduğumuz köylere hizmet götürme birliklerimiz bulunmaktadır. Köylere hizmet götürme birliklerine de yine il Özel İdaresinin bütçesinde pay aktarmaktayız. Bu pay aktarımını yaparken ilçelerimizin kendi öz gelirlerinin olup olmadıklarına, köy sayısına, ilçe nüfusuna, köylerde yaşayan vatandaşların nüfusuna göre ayarlama yapılmıştır. Merkez ilçemiz için 750 bin TL, Altunhisar ilçemiz için 350 bin TL, Bor İlçemiz için 550 bin TL, Çamardı İlçemiz için 500 bin TL, Çiftlik İlçemiz için 450 bin TL ve Ulukışla İlçemiz için 650 bin TL 2016 yılı için ödenek ayırdık.

Niğde’nin daha yaşanılabilir hale gelmesi için, Anadolu topraklarını yeniden yeşermesi, baharı yakalaması için İl Genel Meclis Üyelerimizle yoğun çalışmaya gayret ediyoruz.

İnşallah 2016 yılı 2015 yılını kıskandıracak hizmetleri yaparak milletimize daha çok hizmet sağlayacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim