Niğdeli demirci ustası Hüseyin Demirci, para etmeyen ve üreticinin elinde kalan patates için yeni bir icat geliştirdi.


Niğdeli demir doğrama ustası Hüseyin Demirci, elde kalan ürünlerin hayvan yemi olarak kullanılması için patates doğrama makinesi yaptı.


Yeni icat, yumru bitkilerinin hayvan yemi olarak hazırlanması için zaman kaybını büyük oranda önlüyor. Niğde Eski Sanayi Sitesi’nde faaliyetini sürdüren Hüseyin Demirci’nin icadı, ürünleri elde kalan patates üreticilerini bir nebze de olsa sevindireceğe benziyor. Zira, elde kalan ürünlerini hayvan yemi olarak kullanmak isteyen üreticiler, patatesi doğramak için büyük zaman kaybediyordu.


Demirci ustası Hüseyin Demirci’nin yeni icadı, hayvan yemi hazırlamak için kullanılan patatesin doğrama işlemini kolaylaştırdı. Niğdeli Demirci ustası Hüseyin Demirci, ürettiği hayvan yemi doğrama makinesinin elle ve elektrikle olmak üzere iki versiyonunun olduğunu ifade ederek, pancar. Elma ve patates gibi bitkileri çok rahat ve kısa sürede hazırlandığını ifade etti. Makinenin basit ama işlevsel olduğunu vurgulayan Demirci, talep gelirse değişik boyutlarda da üretim yapabileceklerini söyledi. 


Editör: TE Bilişim