2014 yılında 620 bin ton ile patates üretiminde Türkiye birincisi olan Niğde’de Türkiye’nin bir aylık patates ihtiyacını karşılayacak patateslerin depolarda bekletildiği öğrenildi.

Türkiye’nin ihtiyacı olan, patateslerin depolarda olup olmadığını incelemek üzere Niğde’ye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş ve beraberinde Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen ile birlikte il genelindeki patates depolarında incelemelerde bulundu.


TÜRKİYE’NİN BİR AYLIK PATATESİ NİĞDE PATATES DEPOLARINDA

Türkiye’nin ihtiyacı olan patateslerin depolarda olup olmadığını incelemeye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş yaptığı incelemelerde Türkiye’nin bir aylık patates ihtiyacını karşılayacak patateslerin depolarda bekletildiği üreticilerimiz eğer patateslerini depolarından çıkartmaz ise ihracatı açacaklarını belirttiği öğrenildi.

Türkiye’nin bir aylık patateslerini buradan karşıladıkları zaman 1 ay sonra da Adana ilinin turfanda patatesinin çıkacağı ve ülkenin patates ihtiyacı karşılanacağı belirtildi.

 

NİĞDE 2014 YILINDA PATATES ÜRETİMİNDE TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Genel Müdürü Mevlüt Gümüş ; 2014 yılında patates üretiminde 620 bin ton ile Niğde Türkiye birincisi. Fiyatlardaki oluşan dalgalanmanın yüksek seviyede olmasının üreticiler ve tüketiciler arasında mağduriyete sebep olacağını, bu sene fiyatların yüksek olmasının ileriki yıllarda üreticiler açısından olumsuz sonuçlanacağını, şuanda patates depolarında Türkiye’nin bir aylık ihtiyacını karşılayacak patatesin bulunduğunu söyledi.

Bakanlık yetkilileri patates üreticilerine depolardaki patatesleri çıkartın yoksa ihracatı açacağız demeleri üzerine patates üreticileri patateslerini depolardan çıkartmaya başladı.

 



Editör: TE Bilişim