Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Patates siğili hastalığı nedeniyle, ekim yasağı getirilen alanlarda tavsiye edilen alternatif uygulamaların desteklenmesi amacıyla hazırlanan bu karar da dekar başına 110 TL destek ödemesi yapılacağını belirtti.

 

2013 yılından itibaren patates siğili hastalığı ile bulaşık alanlarda 3 yıl, alternatif ürün olarak patates ve Solanaceae familyasına ait bitkiler ile toprak parçası taşıyacak yumrulu bitkiler, fide ve fidan gibi üretim materyalleri dışındaki bitkisel ürünleri yetiştiren veya nadas uygulayan çiftçiler ile oluşturulan güvenlik kuşağında 3 yıl patates, tohumluk, fide, fidan dışında diğer tüketim amaçlı alternatif ürünleri yetiştiren ya da nadasa bırakan çiftçiler ÇKS’ye kayıtlı olmak şartı ile dekar başına destekleme ödemelerinden yararlanacak.

 

Destekleme ödemesi aynı parsele 3 yılda bir defa ödenecek ve Üç yılı kapsayacak ödeme 2013 yılında yapılacak. Desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçiler ÇKS kaydını yaptırdıkları il/ilçe müdürlüklerine başvuracak.

 

Başvurularda ÇKS kaydının güncellenmesi ve ÇKS kaydı yoksa kaydın yapılması koşulu aranacak. Başvurular ÇKS kayıt süreleri içerisinde ÇKS kaydı yapıldıktan sonra 15/10/2013 tarihine kadar il/ilçe müdürlüklerine yapılacak.

 

 

Editör: TE Bilişim