Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, geçen yıl tarlada 15-20 kuruşa satılan yazlık patatesin bu yıl 60-65 kuruş arasında satıldığını belirterek, "Patates çiftçinin yüzünü güldürdü" dedi.

Kenar, yaptığı açıklamada, Niğde'de yazlık patates üretiminin, Altunhisar ilçesinde ağırlıklı olarak yapıldığını ve şu anda da sökümlerin devam ettiğini, Misli Ovası'nda ise sökümlerin bayramdan sonra başlayacağını bildirdi.

Patatesin, hem rekolte hem de fiyat olarak çiftçinin yüzünü güldürdüğünü kaydeden Kenar, "Şu anda yazlık patatesin kilosu 60 kuruş civarında tarlada satılıyor. Tabi bu kalitesine göre de değişiyor. 50 kuruşa da patates var, 65 kuruşa da var. Geçen yıl 15-20 kuruş civarındaydı" dedi.
 

Kenar, bu yıl üretim ve fiyat konusunda patates üreticisinin yüzü gülerken, buğday üreticisinin ise umduğunu bulamadığını ifade etti. Kenar, "Niğde'de buğday hasadı tamamlandı. Devlet buğdaya 60 kuruş fiyat belirledi ve bu fiyattan satıldı. Ancak bu fiyat çiftçiyi tatmin etmedi. Çünkü çiftçimiz buğdayını yeraltı sularından suladı. Bunun için fiyat kurtarmadı çiftçiyi. Çiftçinin beklentisinin altında kaldı" diye konuştu.
 

Kenar, Niğde'de üretilen buğdayların protein değerlerinin yüksek olması nedeniyle Konya'daki fabrikaların büyük ilgi gösterdiğini vurguladı.
 

Editör: TE Bilişim