Korona virüs salgını bir çok sektörü durma noktasına getirirken gıda, hijyen ve e-ticaret alanlarında ise patlamaya yol açtı. Salgın nedeniyle talebin yüksek oranda arttığı sektörlerden biri de doğal yumurta tavuğu oldu.

İktidar, zam+vergi+nasihat ile idare ediyor İktidar, zam+vergi+nasihat ile idare ediyor

Niğde’de Perşembe Pazarı’nın içinde kurulan Kuş Pazarı’nda tavuk üreticisi Atilla Özbek, salgın sebebiyle insanların bağışıklığını güçlendirmek için doğal ürünlere olan ilgisinin daha da arttığını ve bu nedenle vatandaşların tavuk alımına yöneldiğini söyledi.

Atilla Özbek, salgın sürecinde pozitif etkilenen sektörlerden bir tanesinin de tavukçuluk sektörü olduğunu belirterek, "İnsanların köy yumurtası ve köy tavuğu tercih etmeleri çok etkili oldu. Pandemi sürecinde tamamen insanlar doğal ürünlere yöneldiği için geçen yıla göre yüzde 50-60 oranında bir talep artışı gerçekleşti. Pandemi öncesinde ayda 3-4 kümes kurarken, şimdi aylık 8-9 seviyesine çıktı “dedi.

Satışa çıkarılan tavukların hepsinin aşılı olduğunu söyleyen Özbek, “Toptan fiyata verdiğimiz için müşteriler bizden memnun oluyor.

Pandemi sürecinde çok fazla satış yapılamasa da vatandaşların tavuklara ilgisi arttı fakat elimizde kalan hayvanlar daha çok büyüdü. Tavuklarımızı normalde 12 haftalık olduktan sonra satışa çıkarırken yasaklar yüzünden 17 haftalık olarak satıyoruz fakat vatandaşlara 12 haftalık fiyatı olarak veriyoruz. Normalleşme tedbirlerinin gelmesiyle pazardaki yerimizi aldık. Niğde’nin tüm köylerinden tavuk ve civcivlerimizi almaya gelenler oluyor. Bu nedenle satışlarımız da yüzde on beş artıyor.

Tavuk ve civciv almaya gelen vatandaşlarımızın yem isyanı sürekli söz konusu. Müstakil ev veya köyde oturan vatandaşlarımız pandemiden dolayı evleriyle daha çok ilgilenmeye başladılar ve tavuk ve civciv aldılar. Gezen tavuk yumurtası da bir o kadar kıymetlidir ama maalesef yem fiyatlarının da artışıyla vatandaşlarımız biraz da olsa geri duruyor ve tepki gösteriyor. Yem fiyatları 140 liradan 200 liraya kadar yükseldi. Bu da haliyle ister istemez bizi de etkiliyor “dedi.

Editör: TE Bilişim