Niğde de mevcut koyun varlığının verimliliğini artırmak amacıyla, ıslah için üreticinin sahip olduğu koyunlarında kullanmak üzere bedelinin % 30’u yetiştirici katkılı, %70’ İl Özel İdare destekli, verimli, üstün genotipe sahip 100 saf ırk  akkaraman koç kurayla sahiplerine dağıtıldı.

 

Niğde Merkez hayvan pazarında yapılan koç dağıtım törenine İl Müdür Vekili Bayram Akkuş, İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit, İl Özel İdare Sekreteri Ali NEBOL, Ak Parti İl Başkanı Ahmet ÖZMEN, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erdoğan YILMAZ ve koçları alacak olan yetiştiriciler katıldılar.

 

İl Müdür Vekili Bayram AKKUŞ törende yaptığı konuşmada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2001 yılından beri hayvancılık desteklemelerine büyük önem verdiğini belirterek son iki yılda verilen desteklerle büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta büyük bir gelişme yaşandığını belirtti. Koyunculukta koç katmanın kan katmak olduğunu ifade eden Akkuş 100.000 lirası (%70) İl Özel İdare destekli, 45.368 lirası da (%30) yetiştirici katkılı olmak üzere Koyunculuğu Geliştirme Projesi kapsamında toplam 145.368 TL. ye malolan 100 adet koçu, isimleri daha önceden noter huzurunda yapılan kurayla belirlenen Niğde Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği Üyesi Merkezden 31, Altunhisar İlçesinden 9, Bor’dan 26, Çamardı’ dan 13, Çiftlikten 9 ve Ulukışla ilçesinden 12 yetiştiriciye dağıttıklarını söyledi. Akkuş “Bu Proje İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, İl Özel İdare Müdürlüğümüz ve Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğinin ortak çalışması ile hayata geçmiş olup, emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyor, projenin Niğde hayvancılığına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit de Niğde’nin tarım ve hayvancılık kenti olması dolayısıyle İl Özel İdare Müdürlüğü olarak son iki yıldır hayvancılığa destek verdiklerini, buranın şartlarına uygun özenle seçilen koçların hayvancılığın gelişmesine önemli katkı sağlayacağını ifade ederek koçların Niğde’ye hayırlı olmasını diledi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim