Milletvekilleri Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ Niğde İl Özel İdaresi'nin 2013 yılı faaliyetlerine ilişkin birer değerlendirmede bulunarak Niğde İl Özel İdare bütçesinin 2013 yılında yüzde 66'lık diliminin yatırıma harcanmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ettiler. Milletvekilleri KAVAKLIOĞLU ve SELVİ Ankara'da gerek Maliye Bakanlığı gerekse diğer icracı bakanlıklar nezdinde çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve 2014 yılında da ilimize ödenek aktarımı konusunda gerekli çalışmaların yapılacağını kaydettiler.

            Milletvekili Alpaslan KAVAKLIOĞLU konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde;

            2013 yılında KOP projesi kapsamında 12.824.959 TL,

            KÖYDES projesi kapsamında  4.725.000 TL,

             Maliye Bakanlığı’ndan 5.459.000 TL ,

             5286 Sayılı Mülga Köy Hizmetleri personeli için 17.197.484 TL ödenek aktarılması sağlanmıştır.

             Ayrıca, DSİ ile ön sözleşme yapan kooperatifler kapsamında Niğde İl Özeli İdaresi 2013 yılında 2.400.000 TL ödenek kullanmıştır.    

            İl Özel İdaresine Bakanlıklardan yaklaşık 42 Milyon TL destek sağlanmıştır. Özel idarenin kendi bütçesiyle beraber oluşan ödeneğin yüzde 66'lık kısmı yatırıma dönüşerek vatandaşımızla buluşmuştur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

           

           Başarı tablolarını görmek güzeldir

Başarı tablolarını görmek güzeldir. Ancak bunu sürekli kılmak hatta ve hatta bir adım ileriye götürmek ise daha da güzeldir. 2013 yılında tüm köylerimizi ziyaret ettik. Gerek köylümüzden birebir gerek muhtarlarımızdan taleplerini dinledik. Yapılanları yerinde gördük. İcracı müdürlerimiz ve Valimizle yapılanları tahlil ettik. Çeşitli platformlarda bir araya gelerek 2014 yılı için öngörülerimizi paylaştık. Bizler milletimizin ihtiyacını dinliyor, bu ihtiyaçları hangi yollarla giderebileceğimiz konusunda fikir birliğine varıp Ankara’da bu konular üzerinde yoğun bir çalışmanın içine giriyoruz. " dedi

            Milletvekili Ömer SELVİ ise konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde;

            "Öncelikle Niğde İl Özel İdaresi eliyle köylümüze ulaşan hizmetlerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çalışmaların sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesinin temel nedeni ise her platformda vurgulamaktan gurur duyduğum birlikteliktir, uyumdur ekip çalışmasıdır. Bizlerin, valimiz, il genel meclisimizin, il encümenimizin uyumlu birlikteliği Niğde'nin şansıdır.

            2013 yılı netice olarak güzel çalışmalar ile geride bırakılmıştır.

            Trend hep yukarıya doğru. Gördüğümüz tablolarda ivmenin yukarıya doğru olması bizleri memnun etmiştir. İl Özel İdare'nin toplam bütçe içinde yaptığı yatırımın yüzde 66 olması büyük bir başarıdır.

            2014 yılı için ilimiz için güzel proje çalışmaları yapılmıştır. Bunun fonlanması için 2013 yılında olduğu gibi 2014 yılında da Ankara ayağında projelerin takipçisi olacağız." dedi.

 

Editör: TE Bilişim