Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Koordinatörlüğünde yürütülmekte olan Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında 2014 yılında ilimiz için öngörülen 10 dekar alanda Organik Elma Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi hayata geçirildi.

 

Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Koordinatörlüğünde Niğde ilinde ilk kez uygulanan Organik Elma Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Edikli kasabamızda Kontrol Sertifikasyon Kuruluşu nezaretinde Organik Elma Yetiştiriciliği yapan çiftçi bahçesinde Yaprak Biti, Elma İç Kurdu ve Kırmızı örümcek mücadelesi için organik kükürt içerikli preparat uygulaması demonstrasyon projesi hazırlandı ve girdilerin tamamı proje kapsamından genel bütçe imkanlarıyla satın alınarak çiftçi bahçesinde uygulamaya geçildi.

 

Uygulamanın her aşaması Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğümüz Organik Tarım Birimi ekiplerimizce izleniyor ve yörede organik tarımın yaygınlaştırılması için eğitim ve yayım faaliyetleri devam ediyor.

 

Ayrıca İl Müdürlüğümüzce Niğde ilinde 2015-2017 yılları aralığında “ÇATAK” Projesinin de uygulandığı merkez ilçe Dündarlı kasabası ve Hacıbeyli köyünde 250 dekar alanda Organik Meyve Üretimini Geliştirme Projesi hazırlanarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunuldu. Projeyle bu bölgelerde eğitim alan meyve üreticilerinin organik tarımı benimseyip uygulamaları ve diğer üreticilere de örnek olmaları sağlanacak."dedi. 





Editör: TE Bilişim