Tarımsal sulama elektrik borçları sebebiyle elektrik enerjileri kesilen ve haciz işlemi başlatılan Orhanlı Kasabası’nda durum çok vahim.
MEDAŞ tarafından borçlu oldukları için sulama elektriği kesilen Orhanlılı vatandaşların durumu içler acısı. Tarım sezonu olmasına rağmen vatandaşların tamamının kasaba meydanında kümeler halinde toplanmış görüntüleri, durumun ne kadar açmaza girdiğini bir karesi olarak beliriyor. Yüzlerce vatandaşın çaresiz şekilde bekleyişi devam ederken geçtiğimiz gün Orhanlı’da yaşanan bir takım olaylar nedeniyle Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi alması ise durumun ciddiyetini bir kez daha ortaya koyuyor.
Çaresiz olduklarını belirten ve siyasilere seslenen vatandaşlar, “Bizlere zamanında Hükümet tarafından bazı sözler verildi. Hükümetin milletvekilleri kaç zamandır kasabamıza bile uğramıyor. Verilen sözlerin unutulması bir yana, içine düştüğümüz vahim tablo ise apaçık ortada duruyor” ifadelerine yer verdiler.
Orhanlı halkı “Her gün birimizin kapısına haciz memuru ve avukat dayanıyor. Ne bulurlarsa kayıt edip haczediyorlar. Yakında ekilecek tarlamız, sürecek traktörümüz hatta ambarımızda buğdayımız bile kalmayacak. Neyimiz var neyimiz yok el konuluyor. Bizler bu güne kadar Orhanlı’da ekmeğimizi tarım ve hayvancılıkla kazandık” derken, “Peki şimdi ne yapalım, çok çaresiziz” diye konuştular.
Yeni Yıldız Gazetesi/NİĞDE


Editör: TE Bilişim