Kurucusu hemşerimiz Lütfi Ede olan ve İlimizin dünyaya açılan penceresi diye nitelendirilen Ömür Pen her geçen gün yurt dışı Pazar ağını genişletiyor.
 
Ömür Pen Ticaret Müdürü Hilal Eser Yeğin, yurtdışı pazar ağını genişlettiklerini belirterek, Almanya, Fransa, İsveç, Hollanda, Bosna Hersek, Ukrayna, Rusya, Azerbaycan, Afganistan, İran, Irak ve Suriye'ye 150 bin pencere ihracatı gerçekleştirdiklerini söyledi.
PVS kapı ve pencere sektöründe Anadolu'nun girişimci ruhunu taşıdıklarını belirten Yeğin, Niğde'den dünya pazarlarına açıldıklarını anlattı.
Yeğin, "Çağımız, teknik ve teknolojik açıdan baş döndüren bir gelişim yaşamaktadır.
Ömür Pen ailesi yaptığı ve yapacağı yatırımlarda bu gerçeği rehber edinerek, fabrikasında Türkiye'nin en büyük üretim kapasitesine sahip olmuştur. Ömür Pen, sadece üretim yapmakla değil; sektörüne getirdiği yenilikler ve sürdürülebilir kalite anlayışı ile de PVS kapı ve pencere üretiminde sektörün lider firması olmayı başarmıştır." dedi.
 
Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nde 17 bin 500 metrekare kapalı alanda kurulu fabrikanın tamamen elektronik sistemle işlediğini ifade eden Yeğin, "CNC makinelerle Türkiye'de ilk defa kurulan uydu bağlantılı ve bant sistemli fabrikamızda günlük 2 bin 500 pencere üretilmektedir. Dünyanın en gelişmiş makine parkına sahip firmamız, sektöre yeni bir soluk getirerek bayi ve müşterilerine yeni pencere açmıştır." diye konuştu.
 
Türkiye genelinde 8 noktada bölge distribütörü oluşturduklarını anlatan Yeğin, "Bunlara bağlı 300'ün üzerinde montaj bayi oluşturarak ağımızı hızla geliştirdik. Türkiye'de bu modelle çalışan ilk firma olma başarısını sağladık. Nitelikli çalışan kadrosu ve mühendisleriyle, son sistem ileri teknoloji içeren üretim hattıyla ve ülke sathına yayılmış 300'ün üzerinde bayi ağı ile saygın ve güven veren markalar arasındaki yerimizi aldık." şeklinde konuştu.
 
 
 
Editör: TE Bilişim