Ömer Halisdemir Üniversitesinde KOP Bölgesel Üniversiteler Birliği (UNİKOP) “Güneş Enerjisi Çalıştayı” düzenlendi.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığı ile gerçekleştirilen çalıştay 30 Kasım 2016’da Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1071’de yapıldı.

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) katılımcılarıyla gerçekleştirilen çalıştaya Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve çok sayıda davetli katıldı.

Çalıştay açılış konuşmasını yapan İhsan Bostancı “Türkiye’nin en verimli güneş sahaları KOP Bölgesi’nin içinde kalmaktadır. Bölge geniş düzlükleri, uzun güneşlenme süreleri, düşük nem oranı ve uygun arazi maliyetleri ile güneş enerjisi yatırımları açısından oldukça elverişlidir. Bu açıdan bölgemizde yer alan üniversitelerde güneş enerjisi konusunda çalışmalar yürütmekte olan akademisyenlerimizle, kamu ve özel sektör temsilcilerimizi bir araya getirerek bölgemizdeki güneş enerjisi yatırımları ve bu yatırımlar için ihtiyaç duyulan ekipmanları, üretimi ve ar-ge çalışmalarına yönelik tecrübelerini paylaşmaya imkân sağlayacak bu çalıştayı çok yerinde bulduğumu söylemek istiyorum” diye konuştu.

Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Şener konuşmasına Adana’daki yurt yangınında hayatını kaybeden çocuklara rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı dileyerek başlayan Şener, “Dünya nüfusu ve yaş ortalaması her geçen gün artıyor. İnsanoğlunun ihtiyaçlarının artmasına paralel olarak artan enerji ihtiyacı talebi bize güneşi fark ettirdi. Gençlerimiz sayesinde güneş enerjisinin zenginliğini yaşayacağımıza inanıyorum” dedi.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ayşe Seyhan’ın “Silisyum Heteroeklem Güneş Hücrelerinin Üretimi”, Yrd. Doç. Dr. Recep Zan’ın “Yenilikçi Enerji Malzemesi Olarak Grafen” ve Doç. Dr. Yeliz Konuklu “Faz Değiştiren Malzemelerin Fotovoltaik Sistemlerde Elektrik Verimliliğinin Arttırılmasında Kullanımı” ve UNİKOP üniversitelerinden katılan öğretim üyelerinin güneş enerjisi konularında konuşma yaptıkları çalıştay, teşekkür belgelerinin takdimi ve laboratuvar gezilerinin ardından sona erdi.

 
Editör: TE Bilişim