Sponsorlu Tanıtım- Haber

 2012-2013 eğitim öğretim ders zilinin çalmasına sayılı günler kala öğrenci velilerini tatlı bir telaş sardı.


 

Niğde genelinde, anaokul, ilkokul ve lise’de yaklaşık 80 bin öğrenci yakında ders başı yapacak. İlkokul 1. sınıf öğrencileri bir hafta önce okullu olacak. Bu yıl değişen eğitim sistemi ile birlikte, Türkiye genelinde 2 milyona yakın öğrenci okula gidecek olması kırtasiye sektörünü sevindirdi. Yapılan ekonomik araştırmalara göre,  kırtasiye sektörü  bu yıl yüzde 25 oranın da büyümesi tahmin ediliyor.


 

Kırtasiyecilerde velilerin ve öğrencilerin taleplerini karşılayabilmek için harıl harıl çalışıyor. Velilere ve öğrencilere  kırtasiye malzemelerinin en kalitelisini en uygun fiyata sunmaya çalışan kırtasiyeciler, ürün yelpazesini geniş tutuyor. 

 

İlçemizin bu sektördeki en büyük kırtasiyesi olan Bor Töre Kırtasiye işletmecilerinden Meltem Akcan,  henüz okulların 1. sınıflarının  yeni açıldığını belirterek "Okullar açıldıktan sonra öğretmenler öğrencilere listeleri dağıttıktan sonra daha yoğun bir alışveriş temposu başlayacak. Geçen senenin fiyatları ile aynı fiyatlarla satış yapıyoruz. İddia ediyoruz, ürün çeşitliliğimize yetişebilecek kırtasiye Niğde merkez’de bile yok, zaten Niğde’den ve çevresinden kırtasiyemize alışveriş için gelenler çok. Her yıl ürün çeşidi ve kalitesi konusunda kendimizi yeniliyoruz. İşyerimizi sürekli müşterilerimizin istekleri doğrultusunda yapılandırıyoruz. Bu sene uzun zamandır düşündüğümüz  market sistemini oturduk. Müşterilerimiz çok geniş bir alan da hizmet veren dükkanımızda gezerek istediği malzemeyi kendisi görüp, seçip alabilecek” dedi.


 

Töre Kırtasiye işletmecisi Meltem Akcan,  “Okul harcamalarında en büyük payın ilkokula yeni başlayan öğrencilere ait olduğunu belirtirken, sözlerini şöyle sürdürdü;'Her öğrencinin masrafı çok oluyor ama en çok alışveriş yapan ilkokula yeni başlayan öğrenciler oluyor. Yeni başlayan bir öğrencinin masrafı 100-150 TL arasında. Anaokulu öğrencilerinin masrafı bir yıllık malzemeleri ile 100- 200 TL'ye kadar varabiliyor. Tabi kırtasiye ürünlerinin kalite ve markalarına  göre bu miktar değişebiliyor. Mesela 10 liradan satılan çantalarda var 20- 30 liraya satılan da, tercih ve bütçe ile ilgili. İlkokul öğrencilerine kıyasla lise öğrencilerinin masrafı biraz daha azalıyor." dedi.





 

 





Bu bir sponsorlu tanıtım haberdir.

Editör: TE Bilişim