2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılı önümüzdeki hafta başında başlıyor. Yeni öğretim yılına günler kala kırtasiye  esnafı, kalemden çantaya, her türlü kırtasiye malzemelerini temin ederek,  öğrencilerin eksiksiz okula başlaması için tüm ürün alternatiflerine raflarında yer veriyor.

Yaz tatilinin ardından okula dönüşün başladığı şu günlerde Kırtasiye esnafı da yaz boyu sezona hazırlandı.

İLAÇ ECZANEDEN, KIRTASİYE KIRTASİYECİDEN ALINIR
Öğrencilere alınan kırtasiye malzemelerin yaklaşık 1 yıl boyunca kullanılacağı için çok dikkatli olunması gerektiğini belirten Oku Kitap Kırtasiye sahibi Burcu Çopur;  “Önümüzdeki hafta bütün öğrenciler okuluna başlayacak, bununla birlikte kırtasiye alışverişi telaşı da başlayacak. Kırtasiyeler ve kitapevleri en çok gezilen ve gezilmesinden zevk alınan dükkanların başında geliyor. Bu sezonda binlerce çeşit ile halkımızın hizmetindeyiz. “Kırtasiye kırtasiyeciden alınır” sözü ticari bir slogan değildir. Bu slogan sağlıkla ve ekonomi ile ilgilidir. İlaç eczaneden, et kasaptan, mobilya mobilyacıdan alındığı gibi, kırtasiye malzemeleri de kırtasiyeciden alınır. Ne yazık ki her yerde  kırtasiye malzemeleri satılabiliyor.  Ancak çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemlidir. Korsan, kalitesiz ve sağlıksız malzemelere dikkat edelim. Kaliteli ama hesaplı, her şeyden önemlisi de   sağlıklı kanserojen olmayan ürünleri tercih edelim” dedi.

KALİTESİZ BİR KIRTASİYE ÜRÜNÜ ÖMÜR BOYU SAĞLIK SORUNU YAŞATABİLİR
Binlerce çeşit kaliteli ve hesaplı ürünleri ile Niğdelilere hizmet ettiklerini belirten Oku Kitap Kırtasiye sahibi Burcu Çopur; Eğitimin tasarrufu olmaz, Örneğin, bir kalemin yazışı çocuğun yazısını etkileyebilir. Birinci, ikinci sınıftaki bir çocuk bu kalemi kullanırsa çocuğun düzgün yazısı bozulabilir. Ucu kırılmasın diye bastıramaz, bastıramadığı içinde yazısı bozulabilir. Defter sayfasının kalitesiz olması, göz bozukluğuna neden olur. Ders çalışma ahengini ve isteğini yok eder. Sayfanın renk tonu bile çok önemlidir. Hiçbir kırtasiye de kalitesiz defter bulamazsınız. TSE, CE, R ve İSO belgeli defterler ve kırtasiye malzemeleri satışa sunulur.  Bir mahallenin bakkal amcası neyse, her ailenin de kırtasiyeci ablası,  amcası vardır. Biz kendi çocuklarımıza kullandırmadığımız ürünleri raflarımızda satmıyoruz. Binlerce çeşit kaliteli ama hesaplı ürünler satıyoruz.  " dedi


 
Editör: TE Bilişim