Niğde ve Aksaray illerinde 2014 yılında meydana gelen sel felaketi sonrası yapılan hasar tespitlerinde belediyelerin alacaklarının 2014 yılından beri ödenmemesi üzerine CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuyu bir kez daha Bakana sordu. Gürer  “CHP’li belediye olmalarından dolayımı ödemeleri yapılmadı”dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuyu yazılı ve sözlü olarak Bakanın dikkatine sunduğunu da ifade ederek bir kez daha sorunun çözümlenmesini istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi: “Sayın Bakan, daha önce sormuştum, Niğde'nin Çiftlik ilçesinde Bozköy, Divarlı, Ovalıbağ, Çardak’ta sel felaketi yaşadı. Aynı şekilde Aksaray Taşpınar Belediyelerinin 2014 yılında meydana gelen selde tespit edilen hasarla ilgili alacakları -geçtiğimiz günlerde yaptığım görüşmede öğrendim- hâlâ ödenmemiş. Gerek Niğde Bozköy Belediye Başkanı Yalçın Tekeli, gerek Aksaray Taşpınar Belediye Başkanı Cihan Yüksel, bunlar mağdur durumda belediye olarak. Halka yapılacak hizmet için bu ödemeler ne zaman yapılacak? Bu belediyelerin CHP'li olması ödemelerin bugüne kadar yapılmamasının bir nedeni midir?” dedi.

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL soruya verdiği yanıtta şöyle dedi: “ Sayın Gürer ‘Bu, Niğde'deki belediyelerimiz CHP'li belediyeler olduğu için mi  AFAD paraları verilmiyor?’ dedi. Kesinlikle söz konusu değil, yani burada parti ayrımı gözetilmesi gibi bir şeyi hiçbir şekilde düşünmemiz zaten mümkün değil. Burada belediyelerin 2014, 2015 ve 2016 yıllarından gelen talepleri var, Maliye Bakanlığı olarak, açık söyleyeyim, bir disiplin içerisinde, bütçe imkânları çerçevesinde bunları karşılamaya çalışıyoruz ama takdir edersiniz ki bütçe imkânlarını da gözetmek durumunda kalıyoruz.” dedi.

 

 
Editör: TE Bilişim