Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nde 25 Nisan – 06 Mayıs 2022 tarihleri arasında “The 4th International Course - Climate Change and Modelling” adlı eğitim programı düzenlendi.

Eğitimin ilk haftasında Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan ve Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Avcı, Prof. Dr. Sevgi Çalışkan, Doç. Dr. Ufuk Demirel, Dr. Öğr. Üyesi Ayten Kübra Yağız ve Dr. Öğr. Üyesi Tefide Kızıldeniz tüm katılımcılara eğitimde materyal olarak kullanılacak bitkiler hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

Hollanda Wageningen Üniversitesi ile yapılan ikili anlaşma neticesinde düzenlenen eğitime bizzat katılan Prof. Dr. Anton Haverkort, eğitim boyunca katılımcılara detaylı bilgiler aktarıp tarafına yönlendirilen soruları yanıtladı.

Eğitime Türkiye, Tunus, Fas, Azerbaycan, Peru, Almanya ve Nijer Cumhuriyeti’nden 54 kişi çevirim içi olarak katıldı. Prof. Dr. Anton Haverkort önderliğinde, katılımcılar gruplara ayrılarak farklı bitkiler hakkında hem modelleme çalışmalarını gerçekleştirdi hem de Dr. Öğr. Üyesi Tefide Kızıldeniz tarafından gerçekleştirilen “Makale yazımı eğitimi” ile çıktılarını makale haline getirmeyi öğrendiler.

2020 yılında koyun alınan fiyata, bugün bir kilo pirzola alınıyor 2020 yılında koyun alınan fiyata, bugün bir kilo pirzola alınıyor

Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tefide Kızıldeniz ve IAAS Türkiye Ulusal Komitesi tarafından organize edilen eğitim, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan’ın katılımcılara, katılım sertifikalarını teslim etmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim