Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) tarafından düzenlenen törende 2010 yılı ihracat sıralamasında ilk 10’da yer alan firmalara plaket verildi.

 

Bu yıl 23. kutlanan Vergi Haftası kapsamında NİTSO toplantı salonunda düzenlenen programa,  Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkan Vekili Hüseyin  Şarahman, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit,  İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, NİTSO Meclis Başkanı Mehmet Ayduğan, Defterdar Cabir Döner, Defterdar Yardımcısı Savaş Yılmaz, Defterdarlık Vergi Dairesi Müdürü Beyhan Özkalalı, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık, NİTSO Meclis Üyeleri ve davetliler katıldı.     

 

Programın açılış konuşmasını yapan NİTSO Meclis Başkanı Mehmet Ayduğan, içinde bulunduğumuz haftanın Vergi Haftası olmasının bu töreni daha anlamlı hale getirdiğini belirtti;  “ Bugün burada 2010 yılı ihracat sıralamasında ilk 10’da yer alan, Odamıza kayıtlı firmalarımıza plaketlerini takdim etmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz” diyen Ayduğan, ihracatın ülkede üretilen bir malın, yabancı ülkelere döviz karşılında satılması olduğunu söyledi.

 

İhracatın diğer adının da dışsatım olduğunu dile getiren Ayduğan,“Dışsatım verilerinin en önemli başlıklarından biri olan ihracat, ithalatla beraber bir ülkenin dış ticaret dengesini oluşturmaktadır. Günümüzde oldukça hızlı gelişen ticaret işlemleri bu doğrultuda büyüyen ve büyümeye devam eden diğer ülke ekonomileri karşısında bizde ihracat rakamlarımızı büyütmek durumundayız” diye konuştu.

 

Ayduğan, Türkiye ve Niğde’nin ihracat rakamlarının büyümesinde rekabet gücünün yüksek olmasının, yatırımcı girişimlerin Pazar araştırmalarının, fayda ve risk analizlerinin doğru yapılmasının ve profesyonel bir ekip çalışmasının önem teşkil ettiği kanısında olduğunu belirtti.

 

Son dönemde ülke ekonomisinde yaşanan olumlu gelişmelerin kendilerini umutlandırdığını söyleyen Ayduğan; “ Ancak bu sevindirici durum bizleri rehavete düşürmemeli, ülkemiz ve ilimiz için daha çok çalışmalı ve çabalamalıyız. 2010 yılı ihracat sıralamasında ilk 10’da yer alan şirketlerimizin faydası sadece kendilerine değil, aynı zamanda ilimize ve ülkemize de büyük fayda ve katkılar sağlamaktadır. Elde ettikleri başarılar ile başarıyı yakalama konusunda bizlere örnek oluyor ve bizleri teşvik ediyorlar. Ayrıca onların başarıları ilimize iş, gelişme ve kalkınma olarak geri dönüyor” dedi.

 

Sıralamaya giren şirketleri kutlayan Ayduğan, başarılarının devamını dilediğini sözlerine ekledi.

 

Niğde Defterdarı Cabir Döner ise düzenlenen çeşitli etkinliklerle 23. Vergi Haftası’nı kutladıklarını belirterek, gerçekleştirilen etkinlikler ve ziyaretlerde önemli mesajlar vermeye çalıştıklarını söyledi.

 

Düzenlenen bu programda da önemli bir mesaj vermek istediğini söyleyen Defterdar Döner; “ Gelir Dairesi Başkanlığının göndermiş olduğu mektup eminim pek çok mükellefimize ulaşmıştır. Bu mektup sıradan bir mektup değil, hukuki belge özelliği taşıyan ve belirli bir süreci kapsayan bir mektup.  Bu mektupta belirtilen süre içerisinde mükelleflerimiz ilgili vergi dairesine veya internet aracılığıyla giriş yaparak kendileriyle ilgili sorunları beyan etmelerini zorunlu kılan bir mektup” dedi.

 

Mükelleflerin bu konuya eğilmelerini isteyen Defterdar Döner, artık işlemlerin internet üzerinden yürütülebileceğini dile getirdi.

 

Farkındalığın artık herkesin görevi olduğunu ifade eden Defterdar Cabir Döner,   yeniden yapılandırma yasasına da değindi. Yeniden Yapılandırma Yasasının özelliğinin vatandaşı geçmiş borçlarından kurtarmak olduğunu vurgulayan Defterdar Döner; “ Burada amaç vatandaşın geçmiş borçlarını ödemesi için onlara 12 -18 ay taksit uygulayarak yardımcı olmak. Ancak ihmalkâr olan veya o anki sıkıntısını mazeret göstererek başvuruda bulunmayanlar vatandaşlarımıza bir sözümüz var. Siz bize ne kadar yaklaşırsanız biz hizmet anlamında sizin o kadar yanınızdayız” şeklinde konuştu.

 

Düzenlenen törende Göknur Gıda adına Muhasebe Müdürü Sait Gün, plaketi Niğde Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu’nun elinden alırken, Işıl Tekstil Genel Müdürü İrfan Aşı’ya plaketini Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Mikron’s Mikronize adına Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Tümer plaketi Belediye Başkan Vekili Hüseyin Şarahman’dan aldı. Listenin dördüncü sırasında yer alan BİRKO Koyunlular Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Mumcu’ya plaketini Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Doğal Endüstriyel Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Tümer’e plaketini İl Emniyet Müdürü  Ali Doğan Uludağ verdi. Ditaş A.Ş. adına Ürün Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Buğra Bilen’e plaketini Niğde İl Defterdarı Cabir Döner, Niğtaş Genel Müdürü Sakin Aruk’a plaketini NİTSO Meclis Başkanı Mehmet Ayduğan, Oreks Maden adına NİTSO Genel Sekreteri Gülsevil Ozan’a plaketi SGK Müdürü Enver Özbek, Mikrokal Kalsit Genel Müdürü Hamdi Aruk’a plaketini İl Defterdar Yardımcısı Savaş Yılmaz, SGK Müdürü Enver Özbek, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mustafa Toköz verdi. Gülsoy Gıda adına ise Genel Koordinatör Abdurrahman İlker plaketi Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık’ın elinden aldı.

 

Editör: TE Bilişim