Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) Kadın ve Genç Girişimciler İl Kurulları tarafından düzenlenen iş gezisi için Hong Kong ve Çin Halk Cumhuriyeti’ne giden  28 NİSTO üyesi Niğde’ye döndü.
 10 gün süren gezide 109. Çin İthal ve İhraç Ürünleri Fuarı’nı ziyaret eden NİTSO heyeti ayrıca Hong Kong Ticaret Ataşesi Gülçin Aytekin ve  Hong Kong Ticaret Odası Uluslararası Direktörü David O'Rear ile resmi bir görüşme yaptı. 
Niğde’nin sahip olduğu ekonomik potansiyelin dış pazarlarda değerlendirilebilmesine yönelik çalışma ve arayışlarını sürdüren Niğde Ticaret ve Sanayi Odası’nın (NİTSO) bu kapsamda Hong Kong ve Çin Halk Cumhuriyeti’ne 28 işadamından oluşan kalabalık bir heyetle gerçekleştirdiği gezi sona erdi.
NİTSO Başkanı Serdar Ecemiş’in girişimleri sonucu gerçekleştirilen iş ziyareti kapsamında Niğdeli işadamlarının Uzakdoğunun en büyük sektörel fuarına katılımı sağlanırken, dünyanın en önemli finans merkezi durumundaki Hong Kong’ta da Ticaret Ateşesi Gülçin Aytekin ile resmi bir görüşme gerçekleştirildi.  NİTSO Üyelerinden Oktay Erdoğdu, Bekir Mumcu, Oktay Beyazıt, Ünal Mandacı ile İbrahim Çetintürk katıldığı görüşmede  konuşan Türkiye’nin Hong Kong Ticaret Ataşesi Gülçin Aytekin, “Milli gelir hızla artıyor ve modern hayat sürdürmek isteyen Çin vatandaşları müthiş bir sosyal değişim yaşıyor. Bu potansiyeli ülkemizin yararına kullanabilmek için izlenebilecek en önemli yol, bu ülkelerde düzenlenen tüm fuarlara Türk firmalarının katılımını sağlamaktan geçmektedir. Çin hızla zenginleşiyor ama milyoner sayısının en fazla Hong Kong’da olduğu da bilinmektedir. Bu anlamda Hong Kong ile iş yapabilmenin yolları konusunda üyelerinize her türlü yardımda bulunmaya hazırız” dedi.
Daha sonra heyet, Hong Kong Ticaret Odası Uluslararası Direktörü David O'Rear ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan NİTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oktay Erdoğdu, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerine yeni ufuklar ve ekonomik imkanlar kazandırmak amacıyla yürüttüğü çalışmaların son derece olumlu geçtiğini, bu noktada Hong Kong Ticaret Odası ile de işbirliği ve ortak hareket etmenin her iki tarafa da kazanç sağlayacağını belirtti. 
 
Editör: TE Bilişim